Для осіб з порушенням зору
-->

Делегації із Естонії та Литви відвідали Галицький коледж

Вчора, 27 серпня, до Галицького колледжу завітали делегації із Естонії та Литви. Директорка колледжу Марія Баб’юк розповіла про навчальний заклад, зокрема, про спеціальності, матеріальну базу тощо.

– Я була в Тернополі уже близько десяти разів. Ваш навчальний заклад сподобався, добре, що можна навчатися на різних спеціальностях і здобувати вищу освіту, – каже членкиня делегації з м. Вільянді (Естонія) Яніка Ґедвіль.

До Тернополя напередодні Дня міста приїжджають гості з різних країн, каже заступник начальника управління стратегічного розвитку міста Володимир Кашицький. З багатьма налагоджується співпраця.

– Делегація, яка приїхала сьогодні представляє естонське місто Вільянді з яким ми започаткували співпрацю у 2003 році. За цей період вдалося зробити декілька візитів до них, так само вони приїжджають до нас. Ми брали участь в проєктах, зокрема,з Інститутом Східного партнерства в Таллінні. Також налагоджується співпраця в галузі освіти, – розповідає Володимир Кашицький.

Також до Галицького коледжу приїхали гості з Литви. Вони розповіли про своє містечко Таураге і переглянули відеосюжети студентів-журналістів, які ті підготували завчасно. У них йдеться про спільні сторінки історії тернопільського краю під час Литовської доби.

– Цей весь матеріал про ваші замки – це спільна історія. Мабуть, ми можемо показати й нашим телеглядачам, їм буде цікаво. У цьому напрямку потрібно нам розвиватися й далі. Тоді отримаємо гарний результат, – каже представник делегації з м. Таураге (Литва) Вілмантас Люранчас.

– Ми сьогодні мали велику честь приймати делегацію з Естонії в складі дев’яти осіб, а також трьох представників з Литви. Приємно чути їхній досвід і розповідати про наші здобутки, – директорка Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола Марія Баб’юк.

Також Марія Баб’юк розповіла, що співпраця з іншими країнами є важливою не лише для Галицького коледжу, а й загалом для розвитку міста Тернополя. І саме тому дирекція, викладачі та студенти прикладуть максимум зусиль, аби вона була плідною.

Матеріал підготували Дарина Касько і Катерина Козлюк