Для осіб з порушенням зору
-->

«Мода, книги, щемливі історії й натхнення», – про це у виданнях студентів

Нові друковані творіння. Студенти-журналісти презентували свої видання.

Над проєктами працювали самостійно й в команді. А до випуску в світ перших примірників готувалися протягом семестру.

Перш ніж обрати тему друкованого видання, аналізували книговидавничий ринок, виокремлювали переваги й недоліки дизайну окремих газет чи журналів. Більшість студентів зупинилися на ідеї випустити у світ таке видання, яке затребуване й користуватиметься попитом у читачів. Так студентки групи Вб-11 Вікторія Онищук та Аріадна Семенець презентували журнал про моду «EASY FASHION».

– Так зійшлись зірки, що одна з нас обожнює дизайн та верстку, а інша моду і цікаві тексти про неї. Для багатьох слово «мода» асоціюється із незрозумілими речами, але не для нас. Ми під час створення глянцю прагнули, аби для кожного світ моди був простий, від цього і походить назва «EASY FASHION» бо, насправді, мода – це мистецтво. Вона цікава, далеко не одноманітна, а дуже навіть багатогранна. Тому, відкриваючи цей глянець ви стаєте ще на крок ближчими до всесвіту моди, – зізнаються дівчата.

А от у світ книг та кіно можна поринути завдяки друкованій газеті «WorldArt» Анастасії Фесюк. Студентка багато читає, переглядає фільми та пише про них. Якісних, різножанрових підбірок на ці теми, каже, бракує. Тож вирішилася взятися за повноцінне видання.

– Коли мені хотілося прочитати якусь рецензію на книгу чи фільм, знаходила її переважно на російськомовних сайтах. Ціль «WorldArt» – доносити до українців інформацію про світове мистецтво українською мовою, а також популяризувати його. А ще хочеться, аби моє захоплення розділило більше читачів і глядачів, – розповідає Настя.

На ринку друкованої преси давно займають лідерські позиції видання з реальними життєвими історіями. Ними найчастіше цікавиться старша аудиторія, та серед регіональних видань, подібних обмаль. Аби виправити цю ситуацію і задовільнити попит аудиторії Владислава Капітан та Тетяни Ленько підготували випуск про дитячі долі.

– Ми хочемо, аби читачі гортали шпальти з реальними історіями, не вигаданими. А тими, що змушують замислитися і надихають. Бо після поганого завжди настає щось добре», – діляться студентки.

Також вас може зацікавити праця Тетяни Собчук, студентка створила журнал для тих хто полюбляє рухатись вперед і шукати свій шлях.

– В житті може бути дуже багато переломних моментів, але чи ми візьмемо з них щось – це залежить виключно від нас. Журнал «Натхнення» – для тих, хто хоче діяти! Раз і назавжди потрібно для себе визначити, що твій шлях довжиною в життя. Ніколи більше не думай про пошуки себе чи особливого виду діяльності. Можу точно сказати одне: потрібно все робити в кайф. Якщо б у нашому житті всі робили те, що люблять, світ був би ідеальним.

Надихає на успіх і є своєрідним позитивним мотиваційним журналом «Моя історія» Клапоушко Вікторії і Рибуна Назара.

– Ми швидко обрали вид друкованого видання та тему – журнал із історіями успіху людей, які впевнено добиваються результатів. Їм не завадили комплекси, образи, зневіра, розбите серце, втрачені можливості, а, навпаки, – допомогли. Не обійшлося без труднощів, але ми впорались і довели свою професійність та наполегливість.

Над випуском друкованих видань студенти працювали під час практичних і самостійних робіт, каже викладачка Наталя Борсук.

– Спершу разом обдумували ідеївидань, далі створювали концепцію, а вже потім йшла трудомістка підготовка газет і журналів до друку: пошук тем, затвердження рубрик, написання унікального контенту, верстка. Студенти дуже гарно продумали презентацію і промоцію перших примірників. Вражена їхньою віддачею і любов’ю до своїх творінь. Впевнена, кожне видання готове потрапити до рук свого читача, – розповіла Наталя Іванівна.

Зазначимо, друковані видання студентів мають свої сторінки в соцмережах і вже збирають позитивні відгуки читачів.

студент групи Вб-11 Назар Рибун