Для осіб з порушенням зору
-->

Журналісти-бакалаври зняли свої перші стендапи

Журналісти-бакалаври під час карантину не гаяли свого часу. На парі з предмету «Журналістські професії» продумували теми сюжетів та зняли по три види стендапів: початкові, перехідні та фінальні.

Не обійшлося без труднощів, але тим самим вони довели свою професійність та наполегливість:

– Було важко, але круто. Та тепер розумію, з якими пригодами стикається кожного разу журналіст: жахливий вітер, через який не чути, що говорю, півні, які кричать, ніби знають, що мені потрібна тиша, а ще машини, які постійно проїжджають повз і зривають кадр, але це – досвід, – ділиться враженнями Вікторія Онищук.

Кожен зі студентів вміло висвітлили теми сюжетів, розповіли про проблему, яка є у їхньому населеному пункті:

– Я одразу знала, про що буду знімати, бо проблеми села, в якому живеш завжди знаєш. Моя тема про те, що болить та турбує людей – сміття, яке заважає людям, дороги, які зараз в жахливому стані та здоров’я, яке все в більшому ризику, – розповідає Влада Капітан.

Викладачка Наталія Борсук, розповідає, що все залежить від теми сюжету і їх місця в ньому.

– Тепер студенти знають, що коли до початку випуску новин лічені хвилини, стендап рятує. Але, звісно, під час зйомки потрібно швидко зметикувати, продумати текст і не лише стати в кадр, аби показати своє обличчя чи, наприклад, нове пальто. У стендапі важлива дія, яку точно запам’ятає глядач, краще висвітлить проблему або її вирішення, тобто вона повинна змусити його задуматися. Або, для прикладу, журналісти можуть звернути увагу на деталі, які інколи розповідають значно більше про подію. Також сюжету, у якому є стендап, можна довіряти, бо його не соромляться самі автори, - ділиться досвідом Наталія Борсук.

Зазначимо, стендап є частиною сюжету. На наступних заняттях із Журналістських професій студенти вивчатимуть не лише складові новинних матеріалів, а й всю специфіку кореспонденської роботи. Також у рамках дисципліни студенти опановуватимуть особливості журналістської праці й в інших медіаредакціях.

Клапоушко Вікторія, група ЖБ-11

Галерея зображень