Для осіб з порушенням зору
-->

Бакалаври-правники Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола відвідали стіни ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ та ВЕРХОВНОГО СУДУ

25 жовтня 2019 року бакалаври-правники Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола відвідали стіни ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ та ВЕРХОВНОГО СУДУ.

Екскурсія до Верховної Ради розпочалась із музею історії, де були представлені проекти будівлі Верховної Ради від різних архітекторів середини ХХ століття.

Екскурсовод запросила студентів, до так званих "кулуарів", де вони отримали змогу на власні очі побачити прапор української державності, який було внесено народними депутатами України першого скликання до зали засідань Верховної Ради України 24 серпня 1991 року. Крім того, бакалаври мали змогу ознайомитись із залою пленарних засідань та оглянути робочі місця народних обранців.

Також правники відвідали представницький корпус Верховного суду (Кловський палац), Касаційний кримінальний суд, Касаційний адміністративний суд та Касаційний господарський суд.

Студентів було ознайомлено із структурою Верховного суду, діяльністю Великої Палати та відповідних касаційних судів.

Перебуваючи у Кловському палаці, студенти відвідали Музей Верховного Суду - експозиція якого охоплює період від передісторії до новітньої історії Верховного Суду.

Усі присутні пізнали для себе багато цікавих, нових фактів, що пов’язують історію нашої держави і сьогодення роботи ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ та ВЕРХОВРОГО СУДУ.