Для осіб з порушенням зору
-->

Особливості організації освітнього процесу у 2020-2021 н. р.

Новий навчальний рік в умовах нестабільної епідеміологічної ситуації в країні вимагає гнучкості та взаєморозуміння від усіх учасників освітнього процесу. 

У Галицькому коледжі ухвалено Наказ "Про організацію освітнього процесу у 2020-2021 н.р. в умовах адаптивного карантину", яким буде регулюватися наше життя у стінах закладу. 

Згідно цього Наказу, а також на підставі Законів України «Про вищу освіту» (ч.3 ст.2), «Про фахову передвищу освіту» (ч.3 ст.2), керуючись Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 р. за №50, Положенням про організацію освітнього процесу у Коледжі та з метою забезпечення для здобувачів освіти можливості виконання індивідуальних навчальних планів в умовах дії адаптивного карантину у Галицькому коледжі:

1. Погоджено можливість проведення всіх видів навчальних занять за денною і заочною формами навчання із використанням технологій дистанційного навчання (при можливості проведення навчальних занять онлайн враховувати забезпечення дотримання належності результатів навчання з дисципліни, їх рівень та наявність відповідних інструментів оцінювання).

2. За умови неухильного дотримання обсягів навчального навантаження здобувачів освіти і педагогічних (науково-педагогічних) працівників, дозволено гнучке планування розкладів занять груп і підгруп.

3. З метою підвищення надійності інформаційного забезпечення учасників освітнього процесу і забезпечення контролю за дотриманням розкладу занять постійно оприлюднюватиметься на сайті Коледжу (структурного підрозділу) актуальна інформація про розклад і форму проведення занять, засоби дистанційної комунікації за кожним із освітніх компонентів (посилання на відеоконференції і паролі доступу, електронні адреси для зв’язку тощо).

4. Забезпечено при укладанні розкладів:

  • асинхронне відвідування навчальних корпусів різними групами з метою мінімізувати кількість здобувачів освіти, які одночасно перебувають у приміщеннях Коледжу;
  • відвідування всіх видів занять і практик здобувачами освіти у групах з рекомендованою кількістю осіб, при цьому при заповнюваності навчальних приміщень має враховуватися забезпечення максимальної дистанції між здобувачами освіти;
  • передбачити мінімальну кількість переміщень здобувачів освіти між аудиторіями.

5. Визначено основними засобами дистанційної синхронної і асинхронної комунікації (сервіси) Zoom та інформаційно-освітнє середовище Коледжу на базі платформи Moodle.

6. Керівники структурних підрозділів при прийнятті рішень щодо форми проведення занять забезпечують неухильне дотримання вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020р. за № 641 (із змінами) та Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020р. за № 50.

7. Регулярно проводитиметься роз’яснювальна робота та інструктажі із персоналом і здобувачами освіти щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів короновірусної хвороби (COVID-19) серед персоналу або здобувачів освіти.

8. Дозволено вхід до навчальних корпусів (здобувачам освіти, науково-педагогічним, педагогічним працівникам, навчально-допоміжному та адміністративно-господарському персоналу) і переміщення в їх межах тільки за наявності захисної маски або респіратора і зберігати, за можливості, масковий режим упродовж занять.

9. Забезпечено провітрювання навчальних приміщень упродовж не менш як 10 хвилин після кожного заняття та вологе прибирання через кожні дві пари.

10. Визначено основними сценаріями організації освітнього процесу при необхідності переходу на дистанційне навчання в умовах адаптивного карантину наступні: синхронне он-лайн навчання, гібридне навчання, перевернутий клас та асинхронне он-лайн навчання.