Для осіб з порушенням зору
-->

Про академічну доброчесність – цікаво та практично

27 лютого у Галицькому коледжі імені В’ячеслава Чорновола у рамках сприяння академічній доброчесності відбувся семінар-тренінг «Формування культури академічного письма». Провела його для студентів четвертих курсів спеціальностей «Журналістика» та «Комп’ютерні науки» Галина Вишневська, к.ф.н., викладач циклової комісії дисциплін видавничої справи та редагування.

Метою заходу стало формування у студентів уявлення про академічну доброчесність, знайомство з основними принципами, демонстрація видів та суті порушень.

Так, за допомогою цікавих завдань майбутні випускники вчились розрізняти: «навмисний» та «ненавмисний» плагіат, самоплагіат, фабрикацію та фальсифікацію, обман та хабарництво, компіляцію та рерайт.

Також студенти отримали практичні поради спікера щодо запобігання плагіату, вибору теми, збирання літератури, формування основного тексту та висновків, щоб не плагіювати.

Особливо цікавими та корисними для четвертокурсників були тези про цитування, перефразування, а також покликання на використану літературу. Наприкінці заходу продемонстровано мотиваційний відеоролик про наслідки плагіату для окремої особи, освітнього закладу, країни.