Для осіб з порушенням зору
-->

Захист наукових робіт студентів в секції фізико-математичних та природничих дисциплін

Захист наукових робіт студентів – одна з важливих складових навчального процесу у Галицькому фаховому коледжі іменні В'ячеслава Чорновола. Це можливість для студентів продемонструвати свої знання та дослідницькі навички у різних сферах дисциплін загальноосвітнього та фахового циклів.. Розглянемо основні аспекти захисту наукових робіт студентів в секції фізико-математичних та природничих дисциплін, важливість цього процесу, а також виклики та перспективи, які з ним пов’язані.

  • Робота над науковими дослідженнями дозволяє студентам глибше зрозуміти обрану тему, розвинути аналітичні навички та здатність до критичного мислення.
  • Наукова робота – це розвиток дослідницьких компетенцій, який включає планування та проведення досліджень, аналіз отриманих результатів, а також вміння представити свої результати перед комісією.
  • Успішний захист наукової роботи може стати поштовхом до подальшої наукової діяльності студента, участі у конференціях, публікації статей та продовження дослідницької роботи.
  • Захист наукових робіт є стартовим майданчиком для розвитку інноваційних проектів та реалізації особистих стартапів.

Отже, наукові роботи студентів у секції фізико-математичних та природничих дисциплін є важливою складовою освітньої та наукової діяльності. Це процес, що сприяє розвитку дослідницьких навичок, мотивації до наукової діяльності та підготовці висококваліфікованих фахівців. Цього року у захисті наукових робіт взяли участь семеро студентів Коледжу, які належним чином представили свою працю і викладачами ЦК були оприділені відповідні призові місця. Так перше місце зайняв студент 1 курсу спеціальності «Комп’ютерна інженерія» Поточняк Роман із темою “Розробка та реалізація веб-сайту для навчання хімії: інтерактивний підхід до освіти”, керівник Спільніченко О.І.; другі місця розділили студенти Лубкович Андрій з темою “Вплив мікрохвильової печі на їжу” спеціальності «Комп’ютерні науки», керівник Гандзій Р.Я. та Довганик Марія з темою «Озеленення дахів» спеціальності «Дизайн середовища», керівник Чорноока Л. М.; треті місця розділили студенти Дудун Юрій з темою «Інтеграли в повсякденному житті» спеціальності «Комп’ютерна інженерія», керівник Чубей О.О. та Фера Ігор з темою «Нетрадиційні (новітні), джерела електричної енергії» спеціальності «Автомобільний транспорт» керівник Кузів І.С.