Для осіб з порушенням зору

Діяльність гуртка

  • Засідання 1

    21 вересня 2023 року відбулось засідання наукового гуртка на тему: «Адміністративне право та правова культура: виховання громадян». Модератором стала Тетяна МЕЛЬНИК, яка розповіла про правову культуру громадян і їх виховання через призму адміністративного права. Члени гуртка долучилися до цікавого обговорення та дійшли висновку, що виховання громадян у сфері адміністративного права та правової культури вимагає комплексного підходу та впровадження різноманітних методів. Це важливий аспект будь-якого суспільства, оскільки правова культура громадян визначає рівень законності, порядку та розвитку держави.

  • Засідання 2

    05 жовтня 2023 року відбулось засідання наукового гуртка на тему: «Роль адміністративного права у захисті прав людини та громадянина. Принципи законності та справедливості у вирішенні адміністративних справ». Модератори Анастасія ЯРОШОВИЧ та Софія НОВОСАД підготували доповідь та розказали про вплив адміністративного права на захист прав людини та громадянина, звертаючи увагу на те, що воно надає громадянам право на справедливий процес. А це означає, що кожен громадянин має право на чесне та об'єктивне розглядання своїх справ державними органами. Принципи справедливості, такі як можливість бути почутим, право на обґрунтоване рішення та можливість звертатися до суду, є основними в адміністративному праві. Після доповіді відбулось обговорення між всіма учасниками.

  • Засідання 3

    19 жовтня 2023 року відбулось засідання наукового гуртка на тему: «Цифрові технології та адміністративне право: виклики та можливості». Модератори Андрій БЕРЕЗА та Максим ПАРУБІЙ підготували презентацію на відповідну тему, розповіли про можливості застосування цифрових технологій в адміністративному праві. Після презентації учасники засідання обговорили ключові аспекти використання цифрових технологій у сфері адміністративного права, висловили свої думки та враження щодо перспектив та викликів цього напрямку.

  • Засідання 4

    06 листопада 2023 року відбулось засідання наукового гуртка на тему: «Розгляд судових рішень та розробка стратегій у судових процесах». Учасники гуртка провели імітацію судового засідання, розглянули запропоновані фабули та побували в ролі судді, секретаря судового засідання, позивача та відповідача. Після імітації судового засідання учасники гуртка провели обговорення та аналізували свої дії та прийняті рішення. Вони висвітлили ключові аспекти судових процесів, визначили фактори, які впливають на прийняття судових рішень, та обговорили стратегії для досягнення успішного результату в суді.

  • Засідання 5

    07 грудня 2023 року відбулось засідання наукового гуртка на тему: «Розмежування господарської та адміністративної юрисдикцій». Учасники переглянули презентацію адвокатеси Милостивої Ілони, яка є у вільному доступі (https://equity.law/images/publication/news_name/ilona-17-05-20-peretvoreno.pdf). Презентація містила докладний огляд основних принципів та критеріїв розмежування господарської та адміністративної юрисдикцій, включаючи правові аспекти, природу відносин та види спорів, які підпадають під кожен тип юрисдикції. Після перегляду презентації, учасники гуртка опрацювали критерії розмежування господарської та адміністративної юрисдикцій, обговорили спільні та відмінні ознаки. А також проаналізували судову практику щодо розмежування цих видів юрисдикцій, виокремивши основні тенденції та ключові аспекти, які заслуговують на увагу.