Для осіб з порушенням зору

«A PRIOPI»

Недостатньо тільки отримати знання; їх треба застосувати.
Недостатньо тільки бажати; треба діяти.

Йоганн Вольфганг фон Гете

"А priori" – це латинський вираз, який використовується в філософії та логіці для позначення знань, які можна отримати безпосередньо або передбачити до дослідження/досліду.

У контексті адміністративного права термін "a priori" (апріорі) використовується для позначення принципу чи рішення, яке приймається на підставі загальних принципів, логіки або теоретичних положень, а не на основі конкретних фактів чи досвіду, що стосуються конкретної ситуації. Однак, важливо зауважити, що використання «апріорі» не повинно суперечити принципам справедливості, законності та рівності перед законом. В деяких випадках, коли «апріорі» протирічить цим принципам або порушує права і інтереси осіб, виникає необхідність переглянути відповідні норми чи рішення. Таким чином, важливо збалансувати використання «апріорі» з іншими правовими принципами та забезпечити, щоб воно відповідало цілям справедливості та правосуддя.

Мета гуртка – вивчення та аналіз актуальних питань сучасного адміністративного права та процесу, шляхом реалізації наукового і творчого потенціалу талановитих здобувачів освіти.

Керівник гуртка – Тетяна МЕЛЬНИК


ФОРМИ РОБОТИ ГУРТКА "A PRIOPI"


Результатом роботи гуртка є підвищення рівня знань здобувачів освіти у галузі адміністративного права та процесу, формування їхньої експертної точки зору щодо вирішення проблем даного правового поля шляхом написання наукових тез, статей чи студентських наукових робіт.