Для осіб з порушенням зору
-->

Другий день у Львові здобувачі освіти відділення філології за програмою обміну програми "ConnectED" провели не менш захопливо і змістовно

Другий день у Львові здобувачі освіти відділення філології Галицький фаховий коледж імені В'ячеслава Чорновола за програмою обміну програми "ConnectED" провели не менш захопливо і змістовно. Вони відвідали Український Католицький Університет, факультет філології, де взяли участь у практичному занятті з усного перекладу та тренувалися перекладати нещодавню промову Джо Байдена щодо терористичних атак Хамасу та війни росії проти України. Після заняття мали змогу поспілкуватися з директором Школи української мови та культури для іноземців при УКУ( School of Ukrainian Language , SOUL) та обговорили принципи викладання української мови для іноземців та попит на українську мову в світі. На згадку студенти - філологи отримали у подарунок унікальні підручники "Яблуко". Майбутні перекладачі переглянули документальну драму "Життя P.S.”

В основу якої покладена реальна історія Валерії Бурлакової, учасниці бойових дій на Сході України, яка знайшла своє кохання на фронті. Після вистави студенти поспілкувалися з виконавицею головної ролі та ініціаторкою проєкту Мар'яною Кучмою - про сприйняття вистави глядачем, про війну , про важливість перекладів сучасної української драматургії, про значення сучасного театру для українського суспільства. Учасники проєкту відвідали Львівське бюро Євроінтеграції, де говорили про Євроінтеграцію України і Львова зокрема, партнерство з ЄС, процедуру заповнення заявок на міжнародні гранти. Отже, вдалося виконати ще одне із завдань, яке ставили перед собою організатори проєкту- підвищити обізнаність учасників проєкту про соціальні проблеми, які хвилюють молодь, включаючи війну в Україні , відбудову та відновлення України.