Для осіб з порушенням зору

Кабінет рисунку і пластичної анатомії

Завідувач кабінетом Питель Н.С., викладач вищої категорії, загальна площа кабінету 48,1 м2

Кабінет використовується для проведення практичних занять з рисунку та пластичної анатомії. Тут студенти набувають фахових компетенцій виконання рисунку предметів побуту, фігури, голови та частин тіла та обличчя людини, візуалізують свої творчі задуми, зображуючи рисунки зачісок та моделей одягу.

Кабінет оновлено шістьма стендами-ілюстраціями зразків класичного мистецтва графіки, на яких зображено шедеври видатних художників: Фарінатті, Рембрандта, Раскіна, Дюрера, Піранезі, Буше, Рубенса, Леонардо да Вінчі.

В кабінеті є 25 мольбертів для виконання практичних робіт, три підставки для натюрмортів. Натюрморти освітлюються чотирма сучасними світильниками, що переміщаються на шинопроводі.

Кабінет оснащено предметами для постановки натюрмортів – це гіпсові геометричні фігури: куб, циліндр, піраміда, конус; муляжі овочів і фруктів; глечики, вази, драперії різного кольору, фактури і текстури.

Для рисунку людини використовуються гіпсові голови та фігури Сократа, Гатамелата, Гудона, Сенеки, Венери, Аполлона.

Для демонстрації презентацій на парах використовується проєктор з екраном. Викладач демонструє послідовність виконання рисунку на фліпчарті або дошці.

Кабінет оснащено навчально-методичними комплексами з рисунку та пластичної анатомії, фаховими книгами і підручниками з мистецтва, журналами з серії «Великі художники», таблицями-банерами з анатомії, практикумами з рисунку викладачів дисциплін. Вільний доступ до інтернету дає можливість використовувати навчально-методичні матеріали, розміщені на платформі moodle:
http://moodle.gi.edu.ua/course/view.php?id=716;
http://moodle.gi.edu.ua/course/view.php?id=325;
http://moodle.gi.edu.ua/course/view.php?id=208