Для осіб з порушенням зору
-->

Циклова комісія автомобільного транспорту провела серію зустрічей зі стейкхолдерами

Уже традиційно з метою удосконалення освітніх програм спеціальності «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів» та посилення практичної спрямованості підготовки майбутніх фахівців циклова комісія автомобільного транспорту Галицького фахового коледжу імені В’ячеслава Чорновола 3 червня 2021року провела серію зустрічей зі стейкхолдерами.

До змістовної дискусії долучилися не лише гаранти освітньо-професійних програм спеціальності 274 Автомобільний транспорт, але й зацікавлені юридичні особи ззовні - наші постійні партнери:
• Пушкар Олексій Васильович – директор товариства «Автодром Тернопіль»;
• Яхван Віталій Васильович – директор ПП «Iron garage Ternopil» ;
• Юрій Вовк – викладач кафедри автомобілів Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя;
• Андрій Чайка – директор ТОВ «ТЕРКО АВТО ЦЕНТР».

Варто зазначити, що процес взаємодії зацікавлених в успішній реалізації освітньої траєкторії сторін як з боку навчального закладу, так і зовнішніх стейкхолдерів успішно налагоджений і приносить свої результати. Ми знайомимо наших зовнішніх партнерів з освітніми планами та програмами, залучаючи їх до обговорення і внесення конкретних пропозицій. Враховуємо їхню думку під час укладення договорів як стосовно стажування викладачів, так і проведення усіх видів практик на підприємствах, оскільки вони – потенційні роботодавці коледжних випускників. Окрім того, їхня допомога особливо відчутна в процесі реалізації елементів дуальної форми навчання з подальшим працевлаштуванням нашої молоді.

Захід розпочала директор коледжу Марія Баб‘юк, яка акцентувала увагу присутніх на потребі співпраці колективу циклової комісії із потенційними працедавцями під час навчання фахівців у сфері автомобільного транспорту й представила гарантів освітньо-професійних програм. Марія Петрівна наголосила, що першочергова мета освітньої програми – це можливість забезпечити здобувачеві вищої освіти не лише засвоєння належних знань, але й достатній розвиток професійних умінь і навичок, які допоможуть йому в майбутньому працевлаштуватися й реалізувати власний потенціал.

Зовнішні стейкхолдери обговорили сучасний стан підготовки студентів зі спеціальності 274 Автомобільний транспорт; проаналізували зміст освітніх компонентів і фахових компетентностей, необхідних для підготовки у даній сфері конкурентоспроможних фахівців.

Зокрема, Олексій Васильович Пушкар ознайомив присутніх із послугами товариства «Автодром Тернопіль», порядком відкриття підприємницької діяльності, інформацією про актуальні вакансії, вимогами роботодавців до працівників. У виступах інших представників компаній та підприємств було наголошено на необхідності випускати зі стін навчального закладу затребуваних фахівців, тому так важливо цікавитися інноваціями у даній галузі, запроваджуючи в освітній процес нові компетенції. Усі запрошені були одностайні щодо підтримки розвитку даного напрямку циклової комісії й готовності до подальшої співпраці із Галицьким фаховим коледже імені В’ячеслава Чорновола.

Ця зустріч дала змогу розробникам освітніх програм зі спеціальності 274 Автомобільний транспорт почути слушні пропозиції всіх зацікавлених сторін, щоб у майбутньому удосконалити якості сформованих освітньо-професійних програм та зміст навчальних планів.