Для осіб з порушенням зору
-->

Тренінг «Перша медична допомога при ДТП»

Рівень смертності при ДТП в Україні у 3-4 рази перевищує показники європейських країн. Найчастіше життя потерпілого залежить від того, наскільки швидко та вміло надана перша допомога. Якщо до прибуття бригади швидкої допомоги не надати допомоги потерпілому, то шанс вижити у нього знижується у 6 разів. Через те й такий високий показник смертності – майже 70% потерпілих, які гинуть через недосвідченість та байдужість свідків подій.

09.10.2019р. було проведено майстер клас «Перша медична допомога при ДТП» для студентів спеціальності 274 Автомобільний транспорт Галицького фахового коледжу імені В'ячеслава Чорновола. Дякуємо Насті Гудимі, Roman Tarasiuk, Huk Roman та Молодіжному Осередку Всеукраїнської Ради Реанімації за кваліфіковані поради та корисний досвід.

Загалом цей тренінг можна сміливо назвати заходом щодо розвінчання міфів. Усі ці шини з дошок, розтиснення зубів під час нападів – це те, про що точно потрібно забути назавжди і вчитися тому, що реально може допомогти. На тренінгу було мало медицини і багато корисних навичок. Виявляється, щоб зробити серцево-легеневу реанімацію, не обов’язково мати вищу медичну освіту, а насамперед знання щодо основних принципів її проведення: куди і як натискати, з якою частотою повторювати і як відстежувати результати. Це справді зробити фізично – дуже важко, проте трапляються ситуації, коли вкрай необхідно.

Мабуть, настільки життєво важливих тренінгів у нашому житті ще не було, адже учасники зустрічі побачили початковий алгоритм дії при наданні першої невідкладної допомоги, почули, як працює серцево-судинна та дихальна системи людини, отримали практичні поради, як провести серцево-легеневу реанімацію, обробити рану й зупинити кровотечу.

Було дуже захоплююче, адже його проводив досвідчений і веселий Роман. Навіть те, що здалось спочатку нецікавим і нудним, з його подачею виявилося дуже навіть пізнавальним і корисним. Інструктор дав конкретні поради стосовно того, як поводитися, коли людина непритомна, коли відкрилась сильна кровотеча та багато іншого.

Жоден з нас не застрахований від нещасного випадку. Тим більше ніхто не знає, в якій ситуації може опинитися наступного дня. А раптом доведеться надати медичну допомогу, а поруч нікого не буде.

Ми дуже вдячні за можливість не просто побувати на майстер-класі, але й самим спробувати надати першу медичну допомогу. Від тренінгу залишилися дуже яскраві, позитивні враження, а найголовніше – навички, мета яких не розгубитися, не нашкодити і правильно допомогти, а може і врятувати чиєсь життя. Хочеться вірити, що це не знадобиться, але в нинішніх реаліях з такими знаннями однозначно почуватимешся набагато впевненішим.