Для осіб з порушенням зору
-->

Студентки групи Жб-11 представили власні видання

У Галицькому коледжі ім. В’ячеслава Чорновола під час заняття із предмета “Дизайн друкованих видань”, студентки презентували власні журнали. Група Жб-11 вперше виконувала таку цікаву, плідну та водночас нелегку роботу.

Початок навчального року для студентів розпочався із завдання зверстати власний журнал. Протягом першого семестру навчання вони вибирали тему журналів, шукали інформацію, писали статті, підбирали фотографії та верстали видання. Під час цієї роботи студентам підказувала, допомагала та радила викладачка з дисципліни “Дизайн друкованих видань” Наталя Борсук.

Завершення творчого завдання — презентації видань, яке відбулося 16 грудня. Зверстані студентами журнали були на різну тематику: світ моди, путівник Тернополя, рецензії на фільми про журналістів і для журналістів, поради для жінок і навіть власна книга “Крик” з поезією і прозою. Кожне видання особливе по-своєму, тому що в нього вкладено багато зусиль, часу і частинку душі.

«Тішуся, що студенти свої теоретичні знання втілили у своїх виданнях. Кожен журнал має право на життя, а деякі навіть можуть скласти конкуренцію на ринку. Збірка власних віршів і прози студентки – початок в поетичному й письменницькому шляху. Продумати ідею, запропонувати концепцію, створити дизайн і працювати над наповненням – справа не з легких»,— коментує Наталя Борсук.

«Але студенти справилися і, справді, вклали частинку себе у ці видання. Я приємно вражена підготовкою і презентацією»,— додає викладачка.

Робота над журналом виявилась легшою, ніж уявляли собі студенти.

«Праця над виданням далась легко, через те, що це було не написання, а впорядкування. Дизайн сформувався в моїй голові передчасно – я точно знала, чого хочу і який має бути вигляд»,— коментує студентка, Сніжана Семенишина.

«Працювати над журналом було дуже цікаво, ми вклали в нього багато часу та сил. Та все це було не даремно, результат приємно вразив і вийшов навіть кращим, ніж очікувалось»,— розказала студентка, Валентина Скакальська.

Поділилась і своїми враженнями від створення журналу студентка, Дарія Касько: «Коли ти знаєш як працювати із комп‘ютерними програмами верстки, тоді робота є легкою та цікавою. Ми цих півроку працювали в задоволення, і зараз з гордістю представляємо плоди нашої роботи».

Загалом, усі задоволені процесом роботи та кінцевим результатом. Зверстані видання студенти залишили в коледжі на кафедрі “Видавнича справа та медіакомунікації”, як пам’ятку про себе та приклад для наслідників.

Підготувала Галина Середа