Для осіб з порушенням зору
-->

Студенти-журналісти відвідали вечір-реквієм у Тернопільській міській ЦБС

«... людина стає не тільки твариною: у неї зникає людське обличчя» - Оксана Лехіцька про Геноцид

В четверту суботу листопада вся Україна вшановує пам’ять загиблих під час Голодомору 1933-1935 років. Група В-41 разом із викладачем Галиною Вишневською відвідали вечір-реквієм у Тернопільській міській ЦБС.

Сьогодні, 23 листопада, студенти Галицького коледжу змогли прослухати промову ведучої заходу пані Оксани. Це був знак вшанування померлих від радянських репресій та штучно створеного голодомору. Група слухала історичні факти, різні свідчення. Переглянули маленький ролик і обговорили тему Голодомору в умовах сьогодення: «Найстрашніше те, що навіть зараз деякі українські політики не визнають того, що Україна пережила геноцид. Лише десятки країн прийняли той факт, що відбувалось тоді на українських землях», - розповідала ведуча.

На цьому вечорі була представлена виставка мистецьких робіт від Тернопільської художньої школи імені Михайла Бойчука.

Провідна бібліотекарка, пані Ольга, каже, що проводити такі заходи в навчальних закладах дуже важливо:
- Зараз діти не знають, що таке Голодомор і як він використовувався проти українського народу. Я вважаю, що завжди потрібно розповідати про це молодому поколінню.

Своїми враженнями ділиться студентка четвертого курсу Лілія Стебельська: «Дуже важливо проводити такі заходи і говорити на цю тему. Це важкий момент в історії українського народу, і тому варто навіть крізь віки пам’ятати про це і згадувати всіх тих, які загинули через Геноцид».

Нагадаємо, що кожен з нас може вшанувати пам’ять померлих часів Голодомору. Зробити це можна 27 листопада о 16 годині, запаливши свічку і залишивши її на підвіконні.

Катерина Яржемська