Для осіб з порушенням зору
-->

Онлайн-зустріч з керівником литовського телебачення: нові можливості й досвід

Студенти-журналісти поспілкувались із керівником литовського телеканалу TVK паном Вілмантасом. Зустріч відбулась через платформу Zoom.

Пан Вілмантас переглянув відеоролики, відзняті студентами бакалаврату журналістики. Він поділився своїми враженнями та висловив побажання щодо підготовки наступних матеріалів. А ці, каже, готовий опублікувати на своєму телеканалі.

Студентка бакалаврату журналістики Анастасія Фесюк розповідає, що відеосюжети для міжнародного проєкту знімали вперше. З одногрупниками та викладачами продумали ідеї, писали сценарії, шукали джерела, домовлялися про зустрічі, а вже потім проводили відеозйомку та монтаж.

— Над цими роликами працювали всією групою протягом декількох місяців. Приємно, що наші роботи і старання оцінили. Нам ще є над чим працювати, але цим досвідом задоволені, — каже Анастасія Фесюк.

Керівник литовського телебачення запропонував нові ідеї для зйомок та запросив студентів приїхати у гості. На його студії у місті Таураге, каже, студенти зможуть попрактикуватись та перейняти досвід.

Зазначимо, зустріч відбулась у рамках міжнародної співпраці з литовським проєктом «Тернопіль-Таураге». Студенти- журналісти відзняли цикл сюжетів про спільні сторінки історії тернопільського краю під час Литовської доби. Зйомки проводилися у Кременці та Вишнівці.