Для осіб з порушенням зору
-->

ДНІ АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ НА ЮРИДИЧНОМУ ВІДДІЛЕННІ

Усе частіше в освітянській спільноті доводиться чути термін «academic integrity» або ж «академічна доброчесність». Шкода, що більшість української молоді просто не розуміє значення цих слів. Годі й мовити про їх впровадження як інструменту забезпечення якості освіти. І для того, щоб наше галицьке студенство успішно інтегрувалось до передової всеукраїнської освітянської спільноти необхідно визнавати та впроваджувати в освітній процес цінності академічної доброчесності через призму таких шести фундаментальних якостей як честність, довіра, справедливість, повага, відповідальністьта сміливість. Крім того, назавжди виключити будь-які порушення академічної доброчесності (фабрикацію, списування, академічний плагіат, надання (отримання) коштів, майна з метою отримання неправомірної вигоди в освітньому процесі тощо).

Особливої уваги потребують першокурсники, які ще не зовсім усвідомлюють вимоги академічної культури та можуть не розуміти головних засад академічної доброчесності. З цією метою на юридичному відділенні вже традиційними є “Дні академічної доброчесності”, які проходять у першу декаду жовтня. В цей час проводяться різноманітні заходи, спікерами на яких є не лише викладачі, а й студенти старших курсів. Заходи проводяться як у форматі бесід, так і у форматі розв’язування різноманітних кейсів, проте найкращою практикою є підписання декларації академічної доброчесності.

Віримо, що завдяки таким заходам наша молодь не просто змінить своє ставлення до навчання, а й нестиме у світ прогресивні ідеї академічної культури, впроваджуватиме принципи академічної доброчесності, підтримуватиме будь-які ініціативи, спрямовані на підтримку real learning (справжнє, чесне навчання), створюватиме ще не одну можливість для реформації системи освіти.