Для осіб з порушенням зору
-->

Бакалаври-другокурсники про 28-й Форум видавців

Розчаровані та задоволені: бакалаври-другокурсники про 28-й Форум видавців

Щорічний Львівський Форум видавців відбувся у двох режимах — онлайн та офлайн. Програма обіцяла бути насиченою — події, зустрічі та безліч новинок. Проте бувалих форумолюбів захід радше розчарував.
— Цьогорічний Форум видавців мене дуже розчарував. Адже доволі мало було представників від різних видавництв. Раніше навколо Палацу Потоцьких усе було у палатках, а цьогоріч лише з одного боку. Там само і в приміщенні. Зазвичай, так багато людей, що не має як проштовхнути, всі розглядають якісь новинки. Але цього разу навіть не було такої атмосфери. Можливо на це повпливав карантин. А якщо говорити в цілому про поїздку — дуже сподобалося. Адже в нас ще був час насолодитись Львовом і його архітектурою, — каже студентка Владислава Капітан.
— Як не крути, але карантин вніс свої корективи та зміни. На жаль, цього року Форум видавців був не таким, як зазвичай. Відсутність популярних видавництв, авторів та презентацій книг розчарували мене. Сподіваюсь, наступний рік буде насиченішим, — ділиться своєю думкою Аріадна Семенець.

Проте поїздка засмутила не всіх студентів, зокрема Назар Рибун каже, що «завжди відвідую форум, адже це непоганий спосіб знайти нових співрозмовників і обговорити із поціновувачами українські, і не тільки, книги, а також прикупити собі новинок».

А студентка Тетяна Ленько попри все залишилася задоволеною.
— Я дуже задоволена Форумом видавців цьогоріч, стільки класної книжкової продукції в одному місці. Їхала просто оцінити книжковий фестиваль, а в кінцевому результаті купила книжку, американський трилер Джо Райта «Жінка у вікні». Радію, що поїхала — і Львовом погуляла, і на Форум подивилась, — коментує вона.
– Їхала на Форум зі списком книг, які б хотіла придбати. На жаль, дві найбажаніші «Мені погано, коли мовчу» Олени Холоденко та «Дім на краю ночі» Кетрін Беннер розкупили. Все ж дві інші «Єгипет: харам, халяль» польського репортера Пьотра Кальваса і «Мистецтво говорити» Джеймса Борґа із задоволенням взяла. Тож настрій піднявся одразу. Студенти, а особливо ті, які їхали вперше, думаю, черпнули щось корисне з масштабної книжкової події, принаймні своїми літературними новинками хизувалися, — ділиться враженнями викладачка Наталя Борсук.