Для осіб з порушенням зору
-->

Студенти Галицького коледжу приєднались до флешмобу в День вишиванки (сюжет від журналістів-бакалаврів)

На пари — у вишитому вбранні. 21 травня свято, яке покликане зберегти народні традиції у Галицькому коледжі святкували по-особливому. Студенти та викладачі прийшли у цей день у вишиванках та разом заспівали народну пісню “Україна-Мати”.
— Сьогодні досить незвична атмосфера, адже заходячи в аудиторію всі у вишиванках. Ми фотографуємось, емоції та враження лише позитивні.. Дуже люблю цей одяг. У мене хресна вишиває і саме вона вишила мені цю сорочку, тому завжди із задоволенням її ношу, — ділиться враженнями студентка групи В-21 Антоніна Ричкун.

Президент Ради Студентів Максим Масира каже, що ініціатива прийти в коледж у вишиванках студентства. Адже вишиванка — це те, що нас об’єднує.
— Мене переповнюють приємні відчуття, оскільки сьогодні велике свято для нас, для українців. Вишиванка — це наш великий спадок, етнічний код країни, нашого народу. Ми повинні святкувати цей день з гордістю, — каже Максим Масира.

Директорка коледжу Марія Баб’юк розповіла, що її мама завжди вишивала, тому змалку вона одягала національне вбрання щонеділі до церкви. Нині, каже, що маємо пишатись вишитим одягом та носити його частіше.
— Для мене це святковий та урочистий день, бо вишиванка — це наш оберіг. Для кожного українця — це частинка наших традицій, звичаїв, те найрідніше, що є в кожної родини, — розповідає Марія Петрівна.

Студенти та викладачі, аби відзначити це свято разом співали пісню. До свята закликають приєднуватись усіх українців.