Для осіб з порушенням зору
-->

Студенти разом з викладачами юридичного відділення стартували у польсько-українському молодіжному проекті PHOTOVOICE «Що означає бути активним громадянином?»

23 вересня 2019 року наші студенти разом з викладачами юридичного відділення (Мельник Т.М., Гелецькою І.О. та Денисовським М.Д.) стартували у польсько-українському молодіжному проекті PHOTOVOICE «Що означає бути активним громадянином?»
Українські і польські ровесники, шукаючи для себе відповідь на питання «Що для кожного із них означає бути громадянином?» відвідали у Варшаві Сенат і Музей історії польських євреїв «Полін»…
Це був неймовірний екскурс в історію становлення та сучасність польської демократії…
Познайомили ми польську молодь з Україною, файним містом Тернополем та Галицьким коледжем… Зважаючи на тему проекту, учасники ознайомили із результати своїх досліджень, які вони проводили у своїх міста до початку проекту за методом Photovoice. Кожна із презентацій вирізнялась переконливою аргументацією в обґрунтуванні відповіді на питання: «Що для мене означає бути громадянином»?
Згодом ми побували у Старости міста Плонська. Під час зустрічі учасники проекту ознайомились з особливостями місцевого самоврядування у місті та основними напрямками діяльності.
Нам пощастило прогулятися найстарішим історичним районом Варшави – Старим містом – туристичним центром із кам’яними алеями й середньовічними будівлями, реконструйованими після Другої світової війни. Тепло й привітно зустрів нас Варшавський університет – найбільший і один з найкращих навчальних закладів Польщі, що розташований на Королівській Дорозі поряд із президентським палацом. В Університеті ми відвідали Інститут політичних наук, в одному із досліджень якого взяли участь і наші студенти у березні цього року. Результати досліджень щодо участі молоді у публічному житті суспільства були представлені в Тернополі викладачу цього Університету - dr Katarzyna Rychlicka-Maraszek.
27 вересня відбувся підсумок їхньої роботи за весь тиждень. Українська та польська молодь представила спільні роботи (презентації та відео-роботи), які були яскравими й змістовними, та, найважливіше, давали відповідь на запитання: «Що означає бути активним громадянином?» На підведення підсумків проекту були запрошені: староста повіту та віце-бурмістр міста Плонськ.
Хочемо звернути особливу увагу, що польські колеги були в захопленні від знань наших студентів, від їхньої щирості та толерантності, від підготовки до самого проекту, і, навіть, від знання польської мови.
На завершення нашого цікавого проекту польські друзі приготували нам niespodzianky. Це була українська народна пісня «Розпрягайте, хлопці, коней» у їхньому виконанні під акомпанемент оркестру. Це було неймовірно і дуже зворушливо!!!