Для осіб з порушенням зору
-->

Науково-практичний семінар «Створення дизайн-проєкту освітлювального приладу через призму історії мистецтва» для студентів освітньої програми «Дизайн середовища»

13 травня на відділенні дизайну, студенти групи Д-31, які навчаються за освітньою програмою «Дизайн середовища», на занятті з дисципліни «Макетування виробів» провели науково-практичний семінар «Створення дизайн-проєкту освітлювального приладу через призму історії мистецтва».

Метою семінару було закріплення теоретичних знань з історії мистецтва (студенти аналізували мистецький період, який обрали джерелом натхнення для світильників) та набуття фахових компетенцій щодо створення робочого макету освітлювального приладу власного дизайну.

Відкрила семінар викладач дисципліни «Макетування виробів» Маркович М.Й., яка підвела підсумки вивчення теми «Освітлювальні прилади» і наголосила на важливості вміння створювати дизайн-проєкт на основі джерела творчості та на необхідності враховувати призначення та ергономічні функціі світильників.

Роботи студентів вразили оригінальними творчими ідеями, використанням різноманітного декору та фактури, текстурою матеріалів: метал, дерево, пластик. Світильники виглядали ексклюзивно і дуже ефектно! Особливе місце займали світильники виконані з екоматеріалів. Ця тема є дуже актуальною і затребуваною в сучасному дизайні!

Дякуємо викладачу Маркович М.Й. і студентам групи Д-31 за цікаві і творчі дизайн-проєкти!