Для осіб з порушенням зору
-->

Студенти коледжу долучились до освітньої кампанії з цифрової грамотності

All Digital Week — або Європейський тиждень цифрової грамотності — це щорічна інформаційна кампанія присвячена розвитку цифрових навичок громадян. Від рівня цифрової грамотності залежить не лише комфорт проживання в країні цифрових сервісів, а й конкурентоспроможність кожної людини. Сьогодні цифрова грамотність так само важлива, як вміння писати.

У 2021 році All Digital Week вперше проводиться в Україні на державному рівні разом із партнерами та оргкомітетом.

Міністерство цифрової трансформації разом з партнерами підготували освітню програму, насичену на онлайн та офлайн подіями.

Студенти Галицького коледжу випускних курсів спеціальностей “Комп'ютерні науки”, “Фінанси і кредит”, “Кухар, бармен, офіціант”та “Слюсар-електрик з ремонту електроустаткування на автомобільному транспорті” під керівництвом голови ЦК інформатики та комп'ютерних дисциплін О. Б. Посвятовської долучились до освітньої кампанії з цифрової грамотності в рамках національного проєкту “Дія. Цифрова освіта”, отримали доступ до навчальних відеоматеріалів та пройшли тестування Цифрограм-Національний тест на цифрову грамотність.

Завдання тесту систематизовані за сферами знань європейської рамки цифрових компетентностей для громадян DigComp 2.1., адаптованої українськими експертами. Після складання тесту учасники отримали сертифікати, що підтвердили їхі знання та навички на рівнях В2 та В1 в залежності від набраних балів.

Дані сертифікати за рекомендовано використовувати на сайтах пошуку роботи. Оскільки, підтвердження високого рівня цифрової грамотності підсилює резюме та підвищує шанси на гідне працевлаштування.