Для осіб з порушенням зору
-->

ОСВІТА, ЩО ГАРАНТУЄ ВИСОКІ ПРИБУТКИ


У Галицькому коледжі на відділі ПТО виховують фахівців, які згодом отримують високі доходи за свою роботу. “За нашими випускниками буквально полюють підприємства Тернополя”, - кажуть викладачі відділу.

Відділ професійно-технічної освіти - одним з найстарших в Галицькому коледжі імені В’ячеслава Чорновола.

Тут готують висококваліфікованих робітників. Випускники отримують професію слюсаря з ремонту колісних транспортних засобів і водія автотранспортних засобів категорію B,C1, виходячи на ринок праці висококваліфікованими спеціалістами.

Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів – це робітник, який здійснює усі види ремонту і технічного обслуговування автомобільного транспорту.

Популярність і престижність цієї професії в Україні значно зростає. Основні операції, які виконує слюсар - це розбирання, ремонт, регулювання, комплексне випробування відповідно до технічних умов експлуатації агрегатів і вузлів автомобілів різних марок.

Важливим компонентом формування успішного фахівця у даній сфері є його тісне знайомство з автотранспортними підприємствами Тернополя. Тому традиційними є навчальні екскурсії на провідні підприємства міста.

Чудові перспективи у тих людей, які захочуть опанувати професію слюсаря.

Лише у 2019 році в Україні на 38% зросли продажі нових автомобілів. З кожним роком кількість станцій технічного обслуговування (СТО) збільшується приблизно на 10%, а послуги з техобслуговування автомобіля щорічно дорожчають на третину.

Тому випускники відділу легко зможуть знайти високооплачувану роботу, яку у Тернополі, так і за його межами.

У Галицькому коледжі створено чи не найкращу області матеріальну технічну базу для підготовки фахівців із робітничих професій

Навчальна станція техобслуговування і слюсарна майстерня допомагають майбутнім слюсарям отримувати практичні навички вже у стінах коледжу. Свої практичні заняття учні проходять у спеціалізованих лабораторіях, а практику на автотранспортних підприємствах і СТО.

Сфера професійного використання

  • ремонт і монтаж машин та устаткування;
  • оптова та роздрібна торгівля;
  • ремонт авто автотранспортних засобів і мотоциклів;
  • переробна промисловість.

Викладачі відділу завжди намагаються покращити підготовку фахівців. Учням пропонують нові і цікаві підходи до засвоєння знань. Дозвілля учнів теж намагаються зробити максимально цікавим. У коледжі діють спортивні секції, театральний, танцювальний, туристичні гуртки.

Сьогодні навчання в Галицькому коледжі імені В’ячеслава Чорновола стає з кожним роком престижнішим. І це тому, що тут дають такі знання, з якими люди впевнено знаходять своє місце в суспільстві.