Для осіб з порушенням зору
-->

Партнерство Професійного ліцею

З 3 червня по 14 червня 2024 р. група здобувачів освіти Професійного ліцею Галицького фахового коледжу імені В’ячеслава Чорновола, які навчаються за спеціальністю 274 «Автомобільний транспорт» та професії 7241 «Майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів» брали участь у Програмі обміну (проходження стажування) в ZST «Mechanik» м. Єленя-Гура, організованій у співпраці Тернопільської міської ради та ради міста Єленя-Гура.

Відповідно до наскрізної програми практик теоретичні заняття здобувачі освіти Професійного ліцею та їхні польські однолітки проходили на базі навчального закладу ZST «Mechanik», а практичний досвід удосконалювали на базових підприємствах міста- майстернях з ремонту та діагностики автомобілів.

Керівництво закладу, в особі директора Piotr Wilk, розробило програму стажування, в якій поєднали навчально-виробничу діяльність з цікавим дозвіллям. Українські та польські студенти знайшли спільну мову, подружилися. Під час спортивних змагань з футболу, волейболу, а також інших видів дозвілля, відчувалася щира, дружня атмосфера. І не дивно, адже наші учні перебували у надзвичайно красивому місті Єленя-Гура.

Єленя-Гура — це місто в південно-західній Польщі, розташоване на річці Бубр, входить у Нижньосілезьке воєводство. Це одне з мальовничих туристичних напрямків у Польщі.

Під час екскурсії гірським хребтом нам вдалося пройти 35 км і піднятися на одну з найбільших гірських вершин «Снєжка». Снє́жка — гора гірського масиву Карконоше. Найвища вершина Чехії, розташована в Краловоградецькому краї, на кордоні Чехії з Польщею. Висота — 1603 м над рівнем моря. Oдин зі схилів знаходяться в Чехії, другий схил — у Польщі.

Крім цього, нам провели екскурсію на заводі «Юлія», який виготовляє кришталь.

У невимушеній, легкій обстановці відбулося вручення сертифікатів та незабутня святкова вечеря від пана Piotr Wilk директора ZST «Mechanik».

Цікавою була зустріч студентів з України з секретарем ради польського міста Єленя Гура Войцехом Хаджи в стінах мерії.

Завдяки співпраці між містами-партнерами Тернопіль-Єлєня Гура, здобувачам освіти Професійного ліцею Галицького фахового коледжу імені В’ячеслава Чорновола випала нагода навчатися, набути практичний досвід на ZST»Mechanik», а також отримати незабутні враження від нових, цікавих місць.

Хочемо подякувати Войцеку Гаджі, секретарю міської ради Єлєня Гура, завдяки якому відбулася ця двотижнева співпраця, а також директору ZST «Mechanik» Piotr Wilk, який організував для наших учнів навчання, стажування на підприємствах міста (майстернях) набуваючи цінний досвід, а також насичене дозвілля, крім цього щира вдячність клубу «Ротарі», який виступав спонсором культурної програми. Окрему подяку хочемо висловити Тетяні Карцеві,як представнику та перекладачу Rotary Club Jelenia Góra, завдяки якій наші студенти змогли порозумітися з польськими партнерами.

Завдяки міській раді Єлєня Гура, в особі Войцека Гаджі, учні відвідали аквапарк, термальні води.

Хочеться подякувати всім, хто долучився до реалізації цього проєкту.

Сподіваємося, що в майбутньому наша співпраця продовжуватиметься, розшириться та збагатиться учасниками з інших країн.