Для осіб з порушенням зору
-->

Продовжуємо висвітлювати роботу здобувачів освіти відділення філології у міжнародному проєкті «ConnectED»

Продовжуємо висвітлювати роботу здобувачів освіти відділення філології Галицький фаховий коледж імені В'ячеслава Чорновола у міжнародному проєкті «ConnectED» для студентів- перекладачів 2-4 курсів зі студентами, викладачами та волонтерами зі США, Великобританії та Польщі. Обмін вийшов в офлайн- студенти здійснили навчальну поїздку до Львова протягом 21-23 листопада. Навіть не вірилося, що можна здійснити усе, що заплановано, у такий стислий термін, але судіть самі. День перший. Львів.

Студенти відвідали бібліотеку Романа Іваничука, що стала волонтерським центром з першого дня війни, де познайомилися з волонтерами зі США та Австралії і долучились до плетіння зимових маскувальних сіток.

Відвідали Національний реабілітаційний центр "Unbroken - Незламні" при Першому Медичному об’єднанні Львова, де проходять лікування поранені українські воїни і де функціонує Відділ Залучення інвестицій, що працює з міжнародними організаціями та донорами з усього світу. Ознайомилися з концептом відділу міжнародної співпраці та залученням інвестицій.

Обговорили роль перекладачів та важливість спілкування англійською при залученні інвестицій, грантових та донорських коштів до гуманітарної допомоги, розвитку української медицини та реабілітації. Студенти-філологи провели неформальні уроки англійської для працівників та пацієнтів центру, виступаючи в ролі викладачів - волонтерів та допомогли центру з перекладом документації та веб-сайту. Майбутні перекладачі були залучені до волонтерства та громадської активності, більше дізналися про можливості волонтерства в Україні та за кордоном, що й було метою заходів у той день. На завершення насиченої програми дня здобувачі відвідали Speaking Club з ментором Гленом Андерсоном, де поспілкувалися на тему Дня Подяки/ Thanksgiving в America House.