Для осіб з порушенням зору
-->

На шляху до дуального навчання

Неоціненний досвід отримали студенти спеціальності Комп’ютерна інженерія, ОПП «Інженерія інтернету речей», яким випала можливість проходження лабораторних робіт з дисципліни «Тестування в системах інтернету речей» на обладнанні фірми Setpoint. Заняття проходили у спеціалізованій лабораторії технологій «розумного» дому під керівництвом досвідченого фахівця, сертифікованого тестувальника Катерини Корнєєвої.

Формування практичних навичок – одна із найважливіших складових у системі підготовки фахівця, тому надзвичайно важливим є можливість здобуття таких навичок на базі реального підприємства. Студенти набувають практичного досвіду роботи з обладнанням, яке функціонує на базі мікроконтролерів та комп’ютерних мереж, ознайомлюються із протоколами передачі інформації, особливостями керування та використання даних пристроїв; беруть участь у тестуванні реальних складових систем інтернету речей, на практиці вивчають типові помилки в роботі таких пристроїв, ефективні методи пошуку збоїв, документують їх для подальшого усунення недоліків.

У даний час коледж здійснює пошук ефективних шляхів впровадження дуальної форми навчання у освітній процес. Співпраця зі стейкхолдерами у цьому напрямку є важливою складовою забезпечення якості освітнього процесу, посилення його практичної складової, забезпечення ринку праці висококваліфікованими фахівцями, які здатні мобільно та креативно вирішувати виробничі завдання.