Для осіб з порушенням зору
-->

Робоча зустріч викладачів спеціальності «Автомобільний транспорт» Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола у міжнародному проєкті «Особливості дуальної системи освіти»

8-10 березня 2020 року в німецькому містечку Елльванген викладачі спеціальності «Автомобільний транспорт» Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола в рамках Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону взяли участь у міжнародному проєкті «Особливості дуальної системи освіти». Базою для зустрічі фахівців з різних куточків Європи було обрано Районний Центр професійно-технічних закладів, що залишається єдиним і незмінним партнером для подібного спілкування.

Перед присутніми виступив керівник вищезгаданого центру Петер Леле, який розповів про унікальність очолюваного ним закладу, поділившись з гостями особливостями запровадження дуальної системи освіти в закладах Німеччини загалом та в професійно-технічних закладах м. Елльванген зокрема.

Під час екскурсії навчальним закладом усі охочі побачили, яким чином на практиці поєднуються комерційні, побутові та соціальні форми навчання, адже діалог між партнерами й учнями виявився надзвичайно жвавим. Пан Леле зауважив, що м. Елльванген якнайкраще підходить до таких зустрічей, оскільки на межі між навчанням та роботою свій внесок робить Європейська Академія підготовки та трансферу. Керуючий центру, доктор Доротея Еверс продемонструвала власне бачення стосовно реальних перспектив розвитку молодих людей з подальшою реалізацією їх на ринку праці. А доктор Агнес Забастіан, керівник проєкту даної програми, висловила впевненість у тому, що саме Елльванген може стати джерелом натхнення для подібних двосторонніх проєктів. Делегація здійснила поїздки на виробництво, де мала можливість побачити практичну реалізацію даної програми. Усі були налаштовані на конструктивний діалог та тісну співпрацю, тому результати роботи виявились продуктивними, а учасники збагатились позитивними враженнями.