Для осіб з порушенням зору
-->

День Безпечного Інтернету

#SID2022 або #SaferInternetDay, #ДеньБезпечногоІнтернету, #ДеньБезпечногоІнтернету2022

8 лютого 2022 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Щороку до Дня безпечного Інтернету в Україні, як і у всьому світі, приєднується все більше організацій.

Викладачі та студенти Галицького коледжу теж долучилися до цієї ініціативи. Студенти нашого закладу взяли участь в тематичних конкурсах та проходили онлайн курси, щоб підвищити рівень своїх компетентностей в галузі інформаційної безпеки.

Зокрема, студенти І курсу, під керівництвом викладачів Н.Г.Гавришків, Л.І.Меленчук, О.Б.Посвятовської, О.Б.Сиротюк, активно взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Безпечний Інтернет 2.0». Як результат, отримали дипломи І, ІІ, ІІІ ступенів або сертифікати учасників.

Студенти спеціальностей “Комп’ютерні науки”, “Комп’ютерна інженерія”, “Фінанси, банківська справа та страхування”, “Готельно-ресторанна справа”, “Туризм”, “Геодезія та землеустрій” проходили курси “Персональні дані” та “Основи кібергігієни" на національній онлайн-платформі для розвитку цифрової грамотності Дія.Цифрова Освіта. Успішне проходження відповідних курсів засвідчують персональні сертифікати.

Таким чином, студенти взяли участь в заходах до Дня безпечного Інтернету в Україні та отримали цікавий досвід неформальної освіти. Підтвердженням цього є результати вибіркового анкетування здобувачів освіти, проведеного головою циклової комісії інформатики та комп’ютерних дисциплін О.Б.Посвятовською.