Для осіб з порушенням зору
-->

Студенти-журналісти відвідали екскурсію у друкарню видавництва «Підручники і Посібники»

30 листопада студенти груп В–31 та ВФі–21 відвідали друкарню видавництва «Підручники і посібники» разом із викладачами Аллою Бездіжою та Галиною Вишневською. Студентам випала можливість не лише почути щось нове, але і на практиці побачити роботу техніки. Усі працівники були привітними, із великим захопленням розповідали про кожен процес. Цікаво було спостерігати як працівники спілкуються жестами, адже дуже шумно і розмовляти важко.

Як стверджує екскурсовод пані Марічка: «Практично усі машини є новими і завдяки їм ми можемо виготовляти видання у такій грандіозній кількості. Людина б не справилась, якби робила це все вручну». Студенти побачили усі етапи, які проходять видання, як проходить той чи інший процес та дізнались багато нового для себе. Усі машини були в роботі і це дало змогу на практиці побачити як відбувається творення книжки.

Свої враження про цю екскурсію висловили і студенти:
– «Насамперед, у нас була дуже приємна екскурсоводка пані Марічка, яка детально все розповідала. Екскурсія відбулась доволі організовано, до нас ставились привітно усі працівники. Усі побачені процеси нагадали мені пазли, де кожна машина відповідає за щось конкретне, а результатом є одна книга і це вражає», – ділиться студентка групи В–31 Марія.
– «Екскурсія дуже сподобалась. Усі ці машини – це щось нове для нас. Дуже цікаво було побачити на власні очі виготовлення книги. Хочеться додати, що процес не є легким і це справді важка праця», – розповідає студентка групи ВФі–21 Аліна.

Тетяна Бакай