Для осіб з порушенням зору
-->

«Журналістика дає багато можливостей, головне — вчитися та працювати», – голова Тернопільської спілки журналістів Василь Тракало

Студенти груп В-41 та ЖБ-21 відвідали обласну спілку журналістів НСЖУ та поспілкувалися із її головою Василем Тракалом. Він також є редактором районної газети «Нова доба».

Василь Йосипович розповів студентам про журналістську та редакторську роботу з власного досвіду.

— Найважливіше в журналістиці — це знайти цікаву тему. Навколо нас є багато актуальних, важливих та інтересних тем, потрібно тільки побачити їх, — каже Василь Йосипович.

Журналістам-початківцям радить Василь Тракало не соромитися запитуватися порад у старших.

— Треба вчитися і не соромитися питатися, якщо чогось не знаєте. Запитуйте, доки не отримаєте відповідь. І, звісно, потрібно любити цю справу, трудися кожного дня,— розповідає пан Василь.

Студенти були активними: ставили багато запитань, слухали та переймали досвід від журналіста-професіонала.

— Цінним було те, що Василь Йосипович поділився своїми знаннями і досвідом, тим самим налаштував нас на цікавий та водночас нелегкий шлях в журналістиці. Ця зустріч запам’ятається мені ще надовго, адже ми посміялись від душі, а ще усвідомили багато важливих речей, які нас будуть чекати у майбутній професії, — ділиться своїми враженнями студентка групи В-41 Вікторія Дроздовська.

— Найбільше мені сподобалося те, що Василь Йосипович зробив так, що ми відчували себе неначе вдома. Він із задоволенням ділився із нами своїми професійними порадами. Також пан Василь запросив нас стати членкинями Національної спілки, що змотивувало мене, та й думаю всіх моїх одногрупниць ще більш старанно та наполегливо вчитися, — каже студентка В-41 Інна Берчишин.

Ініціаторкою зустрічі була викладачка журналістьких дисциплін Наталя Борсук.

— У рамках дисципліни «Теорія і методика журналістської творчості» ми зі студентами тільки починаємо вчитися писати перші власні матеріали. Для того, щоб знати як працювати в друкованій пресі, вирішила організувати зустріч із Василем Йосиповичем Тракало. У нього величезний досвід в друкованій пресі, він є головним редактором районної газети. Тому ті практичні знання з яким він щиро поділився, будуть справді корисними для студентів, — розповідає Наталія Іванівна.

Зазначимо, що Національна спілка журналістів України, має на меті сприяти розвитку української журналістики та захищати права її членів. У Тернопільській обласній спілці журналістів понад шістсот членів, зокрема, й журналістка та викладачка Галицького коледжу Наталя Борсук.

Лілія Середюк, студентка групи В-41