Для осіб з порушенням зору
-->

Журналісти-четвертокурсники про Форум

«Книги й прогулянки дощовим Львовом»: журналісти-четвертокурсники про Форум

У п’ятницю, 17 вересня, студенти Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола відвідали «28 BookForum», який відбувся у місті Лева. Третій, четвертий курс і студенти бакалаврату спеціальності «Журналістика» разом із викладачами вирушили в другий день книжкового Форуму.

Під час «BookForum» студенти знайомились із авторами, цікавились думками відвідувачів, брали інтерв’ю, знімали. Традиційно, на «Форумі видавців» була представлена велика кількість продукції різних видавництв з усіх куточків нашої країни. Основну увагу студенти звертали на художньо-літературні видання і змогли придбати давно омріяні книги та отримати велику кількість позитивних емоцій.
– Цьогорічний «Форум видавців» вразив своїм малим розміром, проте широким асортиментом книг. Для себе я придбала книгу Олени Печерної «У затінку земної жінки», а одним із стимулів мого приїзду на «Форум» було придбання книги «Шістка воронів» Лі Бардуго та детективу «Алієніст» Калеба Карра. Загалом «Форум видавців» залишив лише теплі спогади, хоч Львів провів нас дощем, – ділиться студентка групи В-31 Марічка Свідова.
– Для мене це була перша поїздка з групою за два роки, тож не могла пропустити таку можливість. А на Форумі вже вдруге. Цьогоріч була в палаці Потоцьких і на проспекті Свободи перед оперним театром, де також стояли ятки із видавничою продукцією. Найбільше мені запам’ятались видавництво Старого Лева та «Vivat». Придбати нічого не вдалось, бо я хотіла уникнути імпульсивних покупок, – говорить студентка групи В-41 Олена Буда.

Своїми враженнями поділилась виконуюча обов’язки завідувача кафедри видавничої справи та медіакомунікацій Галина Богданівна Вишневська.
– Дуже щаслива, що цьогоріч вдалось потрапити на Форум з улюбленими групами студентів-журналістів, адже дехто ще не був на подібному заході, були й такі, котрі вперше в Львові. У мене залишились дуже позитивні враження від його відвідання: велика кількість видавництв, багато людей, безліч презентацій. Відрадно було спостерігати за молоддю, яка із зацікавленням гортала сучасну літературу, вибирала, купувала. Цікаво було бачити, що наші студенти ні на мить не забували, що вони майбутні журналісти, а це найголовніше. Вони брали інтерв’ю, нотували, знімали, фотографували, – розповідає Галина Вишневська.

Зауважимо, що деякі заходи, заплановані на 17 вересня, були актуальними для студентів. Наприклад, шоу-кейс «Друкована літературно-мистецька періодика мусить померти» було цікаво послухати, адже ця тема безпосередньо торкається професійної тематики. 28 BookForum» не залишив без уваги болючу тему нашої Батьківщини. Прикладом цього є проєкт Ukraїner: ««Рідний Крим»: нова близькість в умовах тимчасової окупації». На заході була можливість у форматі VR побачити реакцію героїв ролику та поринути в знакові для них куточки півострова.