Для осіб з порушенням зору
-->

Студенти-журналісти про Форум видавців

Нові знайомства, книжкові новинки і враження: студенти-журналісти про Форум видавців

Запастися книжковими новинками, взяти автограф в улюбленого письменника й послухати цікаві дискусії. Студенти-журналісти Галицького коледжу вже традиційно побували на Форумі видавців у Львові. Чотири групи В-31 та В-41 та журналісти бакалаври Жб-11 та Жб-21 разом з кураторами вирушили на літературну подію в другій день, 17 вересня.

Цьогоріч у програмі заходу 160 подій на 30 локаціях. У книжковому ярмарку беруть участь близько 300 видавців із усієї України. Нам вдалося поспілкуватися з учасниками форуму.
– Сьогодні я знаходжусь тут, тому що я дуже люблю книжки. Для мене Форум – це рай, я можу ходити тут цілий день. Також я тут знаходжу знайомих українських письменників, яких я просто люблю, тому купую їхні книжки, тим самим підтримую їх і нашу українську культуру», – розповіла відвідувачка Галина.
– «Першочергово ми від цього форуму очікуємо нові знайомства, спілкування з людьми, тому що це завжди приємно. Хочемо почути різні думки з приводу нашої продукції та продукції представленої нашими друзями, колегами», – розповів представник студії «Марко» Андрій Кривущенко. На Форумі були не лише видавництва, а й автори, які продавали свою літературу. Наприклад, увагу відвідувачів завоював письменник і видавець Сашко Лірник.
– «Ще Форум не розпочався, а я вже книжки продавав, у мене купували. Я привіз три книжки: «Казки Лірника Сашка», та, яку в шкільну програму включили – це вже класика, привіз книжку «Пухнасті казочки», яка є українською і англійською. І нова книжка «Серце Шувара» – це бомба!», – розповів Сашко Лірник.

Студентам вдалося поспілкуватися з авторами, переглянути продукцію різних видавництв і купити багато новинок. Кажуть, книжковий Форум став для студентів натхненням для успішного навчального року та подією, яка точно запам’ятається надовго.
– «Перше, я купила «Шерлока Холмса» англійською мовою, хочу спробувати читати іноземною. І Джорджа Орвелла «1984», тому що це класика», – розповіла студентка групи В-31 Лілія Безух.

Приємні враження залишись і в викладачів Галини Вишневської та Алли Бездіжої. Проте як постійні відвідувачі Форуму зазначили, що трішки розчаровані, адже цього року трохи менше видавництв привезли свою літературу на форум.

Зазначимо, цьогоріч Форум видавців проходив з 16-го по 19- те вересня. У програмі були онлайн та офлайн заходи. Фокусною темою 28 BookForum стала «Гра в дорослішання: як ми зростаємо незалежними», куратором якої був Юрко Прохасько.