Для осіб з порушенням зору

2 корпус кабінети 28 інформаційних технологій 28а комп’ютерної графіки та дизайну

Основною метою створення кабінету інформаційних технологій та кабінету комп’юрної графіки та дизайну є забезпечення належних умов освітнього процесу та розв'язання навчальним закладом завдань, визначених цілями та змістом освіти у відповідності до Державного стандарту та освітніх програм, за якими ведеться викладання.

Завданнями даних кабінетів є забезпечення умов для формування інформаційної культури та навчальної діяльності здобувачів освіти засобами новітніх технологій, єдності між теоретичними і практичними складовими змісту освіти.

Освітнє середовище, створене в кабінетах інформаційних технологій та комп’ютерної графіки та дизайну використовується для викладання інформатики, інших навчальних дисциплін навчальної галузі "технології" та фахових дисциплін об'єктами вивчення яких є складові інформаційно-комунікаційних технологій та комп’ютерної графіки та дизайну. Засоби навчання, якими обладнано дані кабінети, використовуються також для навчання інших навчальних дисциплін. Заняття у кабінетах інформатики та технологій забезпечують:

- формування в здобувачів освіти сучасної інформаційної картини світу;

- вдосконалення умінь і навичок використання інформаційних технологій як важливої складової продуктивної діяльності майбутнього фахівця в сучасному інформаційному суспільстві.

Аудиторні дошки в кабінетах мають магнітну основу з магнітними кріпленнями для демонстрації навчально-наочних посібників.

Постійно в кабінетах демонструються: інформаційний паспорт кабінету, правила ТБ та безпеки життєдіяльності.

Окрім навчальних занять в даних кабінетах проводяться різноманітні заходи. Це дозволяє зробити акцент на ефективному використанні інформаційних технологій. Наприклад, міжнародна календарна подія День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) за сприянням організації Insafe /INHOPE. Вона відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого. Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для молоді. На базі кабінетів викладачами організовуються різномнітні інтерактині заходи для здобувачів освіти.