Для осіб з порушенням зору

3 корпус кабінети 4 інформатики 4а інформаційних систем та технологій

Основною метою створення кабінетів інформаційних систем та технологій та інформатики є забезпечення належних умов освітнього процесу та розв'язання навчальним закладом завдань, визначених цілями та змістом освіти у відповідності до Державного стандарту та освітніх програм, за якими ведеться викладання.

Завданнями даних кабінетів є забезпечення умов для формування інформаційної культури та навчальної діяльності здобувачів освіти засобами новітніх технологій, єдності між теоретичними і практичними складовими змісту освіти.

Освітнє середовище, створене в кабінетах інформатики та інформаційних систем та технологій використовується для викладання інформатики, інших навчальних дисциплін навчальної галузі "технології", та фахових дисциплін об'єктами вивчення яких є складові інформаційно-комунікаційних технологій та інформаційних систем. Засоби навчання, якими обладнано дані кабінети, використовуються також для навчання інших навчальних дисциплін. Заняття у кабінетах інформатики та інформаційних систем та технологій забезпечують:

- формування в здобувачів освіти сучасної інформаційної картини світу;

- вдосконалення умінь і навичок використання інформаційних технологій як важливої складової продуктивної діяльності майбутнього фахівця в сучасному інформаційному суспільстві

Типові характеристики апаратного забезпечення в даних кабінетах наступне:

Celeron 2,8 GHz/4Gb/500Gb* Монітор 19 Samsung.

Pentium 3 GHz/4Gb/500Gb. Монітор 18.5 ASUS.

Окрім програмного забезпечення для повноціннного викладання курсу інформатики для фахових дисциплін встановлено спеціалізоване ПЗ.

Зокрема, jSolutions сучасна хмарна система управління бізнесом, створена на основі технологій "cloud computing". На її прикладному застосуванні здобувачі освіти оволодівають практичними навичками підвищення ефективності управління, отримання швидкого результату і мінімізацію вартості володіння ІТ(TCO, Total cost of ownership).

Для набуття практичних навичок вирішення завдань цифрової картографії й землевпорядкування. використовується програмне забезпечення від українського виробника - компанії "Геосистема" Digitals.

Аудиторні дошки в кабінетах мають магнітну основу з магнітними кріпленнями для демонстрації навчально-наочних посібників.

Постійно в кабінетах демонструються: інформаційний паспорт кабінету, правила ТБ та безпеки життєдіяльності.

Окрім навчальних занять в даних кабінетах проводяться різноманітні заходи. Це дозволяє зробити акцент на ефективному використанні інформаційних технологій. Наприклад, міжнародна календарна подія День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) за сприянням організації Insafe /INHOPE. Вона відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого. Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для молоді. На базі кабінетів викладачами організовуються різномнітні інтерактині заходи для здобувачів освіти.