Для осіб з порушенням зору

Майстерня з діагностування та налагодження електронного устаткування автомобіля з СТО

Електрообладнання сучасного автомобіля є складною системою, що забезпечує автоматизацію робочих процесів, економію пального, безпеку руху, чистоту навколишнього середовища та поліпшує умови праці водія. Новітній автомобільний засіб це складний механізм електронних датчиків, приладів та систем, роботу яких вправно аналізує та програмує майстер з діагностики та налагодження електричного та електронного устаткування.

При проведенні занять з професійно-теоретичної та практичної підготовки таких спеціалістів у майстерні з діагностики та налагодження електричного та електронного устаткування автомобільних засобів використовують новітні технології освіти, комп’ютерне програмне забезпечення, сучасні мультимедійні засоби навчання. При проведенні лабораторних та практичних робіт під керівництвом викладачів та майстрів здобувачі освіти навчаються вибирати методи та засоби вимірювань, здійснювати вимірювальні досліди для діагностичної оцінки справності та придатності до використання автомобільних механізмів, а також оволодівають навичками постановки вимірювального експерименту та техніки вимірювань, оцінки результатів вимірювання.

  

Заняття у майстерні дають можливість формувати фахові компетентності фахового молодшого бакалавра за спеціальністю – 274 Автомобільний транспорт з використанням сучасного обладнання та інструментів. Лабораторні та практичні заняття, заняття виробничого навчання проводяться у спеціалізованій майстерні обладнаній комплектами інструментів та макетами машин і механізмів, що використовуються в автомобільному транспорті. Студенти мають можливість ознайомитись з будовою, принципом дії та особливостями роботи комплектів обладнання в різних режимах роботи, з можливими несправностями, що виникають при їх експлуатації та шляхами їх усунення, досліджувати, розраховувати та перевіряти електропривод робочих машин та механізмів в залежності від режимів роботи обладнання, досліджувати приводні характеристики робочих машин: кінематичні, механічні, навантажувальні та енергетичні, аналіз яких дозволяє вибрати раціональний електропривод до будь-якої робочої машини.

Студенти та учні мають можливість підтвердити на практиці раніше отриманий теоретичний матеріал стосовно будови, принципу дії та особливостей роботи обертових електричних машин в різних режимах. Студенти самостійно збирають електричні схеми на стенді та виконують дослідну частину лабораторних робіт згідно методик, наведених в методичних розробках по виконанню лабораторних робіт. Для цього в майстерні наявні вимірювальні комплекти, мультиметри, сканери та осцилографи та інше діагностичне обладнання.

В складі майстерні функціонує сучасна станція технічного обслуговування та діагностики, яка дає змогу під час практик виконувати діагностування усіх систем автомобіля: двигуна, трансмісії та допоміжного обладнання.

Навчальна майстерня з діагностики та налагодження електричного та електронного устаткування автомобільних засобів забезпечує формування загальної та професійної культури учнів та студентів, створення умов для якісного навчання основам професії, підвищення мотивації до професійної діяльності, наданню допомоги у підготовці до практичних занять, до виробничої практики, підвищення якості підготовки фахівців.

У майстерні кожен учень та студент може перетворити свій талант на справжню професію.