Для осіб з порушенням зору
-->

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)

30 травня 2023 року у Тернополі була проведена Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»).

За словами завідувача науково-краєзнавчого відділу Тернопільського обласного комунального центру туризму, краєзнавства та спорту Михайла Філінського.

На Тернопільщині таке дійство при сприянні Міністерства освіти і науки України проводиться вже понад 14 років. Пан Михайло наголосив, що метою Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" (також відомої як "Джура") є виховання та розвиток патріотичних почуттів серед дітей та молоді України, формування громадянської свідомості, виховання дисципліни, відповідальності та командної співпраці, підтримка фізичного та психологічного розвитку учасників, а також виявлення та підтримка обдарованої молоді у сфері військово-патріотичної діяльності.

До заходу долучилась і команда студентів «Яструби» Галицького фахового коледжу імені Вʼячеслава Чорновола, яка, завдяки професійній підготовці викладачів фізичного виховання Біди Галини Михайлівни, Ляски Вадима Миколайовича, Гурневич Максима Григоровича, Бабʼюка Василя Мартиновича та Осмака Олексія Ігоровича, досягла високих результатів:

1. Рятівник (медицина) - 8 місце;

2. Неповне збирання/розбирання автомату АК-74 - 1 місце;

3. Стрільба - 3 місце;

4. Смуга перешкод - 3 місце;

5. Стройова - 3 місце;

6. Фізична підготовка - 1 місце;

7. Історія - 3 місце;

8. Туризм - 2 місце.

У підсумку команда «Яструби» посіла 2 місце.

Ми пишаємося студентами, які є майбутнім нашої нації і джерелом надії на подальший розвиток України. Свідомі своєї національної ідентичності, вони прагнуть вчитися, розвиватися і робити внесок у розбудову країни. Наша молодь виявляє великий інтерес до вивчення історії, культури та традицій рідної держави, а також активно долучається до національно-патріотичних заходів. Її знання, ентузіазм і прагнення до змін вносять позитивний вплив на спільноту та сприяють зміцненню національної свідомості. Вона - наша надія і перспектива.