Для осіб з порушенням зору
-->

Віоліна Ситнік презентувала свою нову книгу у Тернополі

Презентація відбулася 14 лютого у Тернопільській обласній бібліотеці для дітей. Авторка представила книгу “Маски чужих ролей”.

Презентація відбулася у формі запитань-відповідей. “Я хочу з вами діалогу. Це не урок, не екзамен чи семінар 一 лише дружня розмова”, 一 сказала пані Віоліна.

Авторка поділилася історією створення повісті, а також зауважила, що рукопис переміг у конкурсі “Молода Коронація-2021” (номінація “Романи 16-21 рік”) під старою назвою “Самозванці”.

Розповіла також про героїв книги, процес її написання, джерела свого натхнення та особливості роботи загалом. Головний секрет авторки 一 читання підліткової літератури, аби краще розуміти свою аудиторію, її смаки та вподобання.

“Ця книга про те, що усі ми деякою мірою граємо якусь роль, начеплюємо на себе маски і вдаємо із себе когось іншого. Але дуже важливо розуміти, коли ця маска може нашкодити іншим і що є межа, через яку не потрібно переступати. Я завжди кажу, що, хоч ми і носимо маски, але в якийсь момент потрібно їх зняти, зійти зі сцени і бути самим собою. Тому що своя роль 一 унікальна”, 一 розповідає письменниця.

На захід у бібліотеці зібралися люди різної вікової категорії, хтось зараз переживає підліткові роки, хтось кілька, а хтось і кільканадцять років тому. Проте всім було цікаво слухати розповідь запрошеної гості.

“Я вперше на презентації книги. Від зустрічі я не очікувала чогось грандіозного, проте згодом змінила свою думку. Відкрила для себе нового автора 一 і тепер і нетерпінням чекаю наступну книгу письменниці 一 трилер-детектив “Він знає, коли ти помреш””, 一 ділиться своїми враженнями студентка ЗУНУ Софія Гутман.

Нагадаємо, що Віоліна Ситнік 一 українська письменниця, у минулому журналістка, літературна редакторка, співзасновниця та головна редакторка літературно-мистецького часопису «PHOENIX», що виходив у Києві.

Олена Буда, Надія Трофимчук