Для осіб з порушенням зору
-->

Особливості професійно-технічної освіти у воєнний час

Сімнадцятого листопада у стінах Галицького фахового коледжу відбувся Всеукраїнський освітній форум «Нові виміри безпеки:виклики та рішення». Учасники взяли участь у майстер-класах і семінарах, які були присвячений організації освітнього процесу у воєнний час. Захід відвідали більше 50 директорів зі всієї України, це професійно технічні навчальні заклади.

Гості розповідають, що Галицький фаховий коледж завжди втілює гарні ідеї, вчасно реагує на виклики часу. Також додають, що в коледжі дуже відкрита і щира атмосфера:

— Я думаю, що нашим колегам всім надзвичайно сподобалося у вас, за те, що така атмосфера, за те, що ви надаєте високий рівень освіти. Також у коледжі сприяють вихованню особистості, патріота, українця, — каже заступниця директора департаменту освіти і науки Тернопільської військової адміністрації, Ганна Зварич.

Голова циклової комісії журналісти Галицького фахового коледжу каже, що раді були поділитися досвідом. Бо медійна професія зараз є на часі:

— Сьогодні на презентації ми розповідали про нашу новостворену медіастудію, розповідали про наших студентів, про їх досягнення, про те, якою технікою вони користуються. Також вдалось поділитись досвідом, як працюємо у час війни, — розповідає Галина Вишневська.

Директорка Галицького фахового коледжу, каже, що коледж показував як саме нам вдається в умовах воєнного часу організовувати освітній процес. Також показали наші укриття, які також є навчальними авдиторіями під час тривог.

— Сьогодні було більше 50 гостей, це професійно-технічні навчальні заклади області, східної і центральної України, а також фахові коледжі. Нам показати як організований наш навчальний процес. Як міська влада і влада громад допомагали їх моделювати. Дуже мало пів дня для того, щоб дійсно кваліфіковано розказати, як ми організовуємо цей освітній процес. Але ми старалися, команда працювала і готувалася, — розповідає Марія Баб’юк.

Над матеріалом працювала Соломія Гандзюк

Фото Роман Гандзій