Для осіб з порушенням зору
-->

У коледжі відзначили 30-ту конференцію «Виховання національної еліти – фундамент майбутнього розвитку українського суспільства».

У стінах Галицького фахового коледжу імені В’ячеслава Чорновола 12 листопада відзначили тридцяту ювілейну щорічну конференцію «Виховання національної еліти – фундамент майбутнього розвитку українського суспільства». До нас завітали близько сорока директорів з різних куточків України. Вони взяли участь у обговоренні важливих питань як для гімназії, так і для коледжу та поділилися своїми враженнями:

– Я мав щастя 16 років назад також проводити всеукраїнську конференцію тут на Тернопільщині і ми в пані Марії 16 років назад були. Нас дуже гарно приймали, але я бачив тоді навчальний заклад і бачу зараз, я помічаю величезну колосальну роботу проведену директором і вашим колективом для того, щоб це був дійсно навчальний заклад європейського стандарту і зразків. Ви дуже великі молодці!, – розповідає президент асоціації керівників закладів освіти «Відродженні гімназії України» Ярослав Турянський.

Директорка навчально-виховного комплексу №9 м. Хмельницького також поділилася своїми враженнями Зазначила, що надбання нашого коледжу будуть старатися відтворювати у своїх закладах:

– Враження просто неймовірні, те що роблять сьогодні колеги заслуговує на високу оцінку і на поширення однозначно на теренах освіти нашої України. Ми дуже вдячні пані Марії за те, що вона запросила і поділилася своїми надбаннями, а ми вже привеземо часточку досвіду Тернополя до себе в навчальні заклади і спробуємо інтегрувати у свої освітні процеси, – каже Ірина Томич.

Всі викладачі закладу брали участь у підготовці та представляли запрошеним гостям як співпрацює гімназія та коледж. Також розповіли нам чому ця співпраця є важливою для нашого закладу:

– Напевно, скажу про те, що немає точного часу, який би ми витратили на підготовку, тому що скільки я працюю в цьому закладі стільки й ведеться допрофільна підготовка, адже зараз це вимога часу, – поділилася учителька української мови та літератури Марія Мельник.

Циклова комісія журналістики представляла нову медіа студію. Викладачка розповідала про надбання студентів, гімназистів спільно із викладачами:

– Співпраця з гімназією важлива саме тим, що ми собі найталановитіших, найкреативніших, найцікавіших студентів відбираємо для навчання на спеціальності «Журналістика», –розповідає голова циклової комісії журналістики Галина Вишневська і додає: – Ми їх вчимо, даємо їм певні орієнтири ще на стадії того, коли вони учні і вже вони приходять до нас із розумінням того, що таке журналістика, куди вони прийшли і ким вони зможуть працювати.

Викладач відділення комп’ютерних технологій розказує, що підготовка багато часу не зайняла, тому що напрацювання були готові вже, все що потрібно було зробити – гарно презентувати роботи студентів. Також він поділився своєю думкою щодо співпраці гімназії і коледжу:

– Акцент стояв напевно більшою мірою на тому, що за рахунок того, що гімназія знаходиться в структурі коледжу гімназисти мають змогу краще пізнати ті майбутні спеціальності, які вони можуть отримати в коледжі. Ще будучи в гімназії, вони вже визначаються з цим напрямком і таким чином, ті що поступають потім з гімназії на обрані спеціальності, я так вважаю, стають одними із кращих студентів, тому що роблять свідомий вибір того напрямку, який їм до душі, – говорить Василь Павлюс.

Під час конференції розглянули питання про особливості допрофільної освіти в гімназії «Гармонія», як структурного підрозділу закладу, модель впровадження такого навчання, його особливості та подальші перспективи. Про це розповідає заступник директора з навчальної роботи гімназії «Гармонія» Марія Ятчук:

– Це важливо, тому що в першу чергу основне завдання коледжу – це виховання патріотів і майбутньої еліти нашої держави. Гімназія – це початкова ланка, тут все починається з 5-9 клас, потім учні вирішують, яку спеціальність їм обрати. І тут наше основне завдання – зробити все можливе для того, щоб вони зробили правильний вибір і змогли реалізувати себе професійно, бо професійно-зреалізована людина – це основа успішної держави.

Антоніна Ричкун

Фото Роман Гандзій