Оголошення

Події

News image

Студентка-дизайнер Галицького коледжу прив

Євгенія Мартиневич, студентка відділення дизайну групи М-41, отримала диплом II ... Детальніше...

«Через шлунок до спільної Європи без кордонів»: студенти Галицького коледжу навчали готувати страви української кухні друзів-іноземців

Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Відкриття Міжнародного молодіжного проекту відбулося 30 травня на базі  Галицького коледжу ім. В. Чорновола, де гостинно приймали студентів міст Збоншинь (Польща) та Верден (Німеччина). Мета проекту — підтримка польсько-німецьких зустрічей молоді зі студентством України.

—   У Тернополі зараз є потреба у фахівцях галузі громадського харчування, тому, щоб забезпечити студентам якісне навчання даного спрямування, з бюджету міста були виділені кошти для придбання необхідного сучасного обладнання, яке сьогодні також використовується для спільного європейського проекту, — звернувся до учасників проекту очільник Тернополя Сергій Надал. — Сподіваюся, що ця співпраця не лише покращить мовне спілкування між студентами Польщі, Німеччини та України, а також дозволить нашим студентам почерпнути європейський досвід освіти.

Також гостей вітали заступник міського голови Леонід Бицюра, начальник міського управління освіти Ольга Похиляк, керівник проекту Марек Фурман, директор Галицького коледжу Марія Баб’юк та її заступник Ірина Гелецька.

Після завершення презентації відбулася урочиста церемонія розрізання стрічки з нагоди відкриття інноваційної лабораторії кулінарії Галицького коледжу, де майбутні кухарі з трьох країн протягом чотирьох днів, з 30 травня до 2 червня, матимуть змогу вчитися готувати українські традиційні страви. Також майстер-класи проводитимуться у кращих рестораціях Тернополя — ГРК «Garden Hall» та ресторані «Максим».

Програмою передбачено, що першого дня іноземні гості вчитимуться готувати український борщ з пампушками, закуску з українського сала, вареники та узвар. Другий день присвячений приготуванню зеленого борщу, кручеників з грибами і яйцями, картопляно-гарбузового пюре, млинців з потрійною начинкою та компоту з ревеню і  полуниць. Третього дня викладачі Галицького коледжу проведуть майстер-клас з карвінгу — мистецькому різьбленню по овочах та фруктах.

Окрім навчання у програмі заплановані знайомство з містом,  пізнавально-краєзнавчі екскурсії Тернопіллям, заміський відпочинок та розваги.

Наступний етап проекту «Через шлунок до спільної Європи без кордонів» відбудеться у польському містечку Збоншинь, а восени — у німецькому місті Верден.

Кінцевим результатом обміну стане створення книги «Місцева кухня», яка міститиме кулінарні рецепти трьох країн трьома мовами.

«Ми вирішили започаткувати цей проект з Україною для того, щоб дати можливість студентам, які закінчать цей заклад, почати свою діяльність у будь-якому місці Європи»,  — зазначив автор проекту Марек Фурман.

До слова, Галицький коледж — єдиний навчальний заклад України, який бере участь в цьому проекті. Обмін організовують між навчальними закладами, які здійснюють підготовку фахівців за спеціальністю «Кухар, бармен, офіціант» з метою співпраці у доступних освітніх проектах та спільних ініціативах у галузі освіти та співпраці України та Євросоюзу, порівняння професійного навчання у сфері «Кухар маленьких ресторанів», знайомства з країною та конкретним регіоном, її місцевою кухнею, історією, культурою, релігією, Кінцевим результатом обміну стане створення книги «Місцева кухня», яка міститиме кулінарні рецепти трьох країн трьома мовами.

Тетяна Тимчук

Фото Романа Гандзія

Більше фото шукайте на нашій сторінці у Facebook

Коментарі: