Оголошення

News image

До уваги студентів! Змінено реквізити

У зв'язку зі змінами рахунків України з 03.01.2020 р.  Галицький  коледж імені В’ячеслава Чорновола має нові реквізити дл... Детальніше...

Події

Відділ професійно-технічної освіти

Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 

Відділ професійно-технічної освіти однин з найстаріших відділів Галицького коледжу імені В'ячеслава Чорновола. Тут готують висококваліфікованих робітників за професіями : "Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів. Водій автотранспортних засобів категорії «В» «С1»", "Слюсар електрик з ремонту електроустаткування на автотранспорті", "Виробник художніх виробів з металу", "Кухар, офіціант, бармен", "Пекар, кондитер", "Перукар, візажист, манікюрник"

Очолює відділення з 1997 року Чорній Любомир Несторович, викладач вищої категорії, викладач-методист, відмінник освіти України.

Місія діяльності відділення - підготовка професійного фахівця в сфері обслуговування ресторанного сервісу і торгівлі та в сфері транспортного сервісу, який повинен вміти задовольнити потреби клієнта в різноманітних видах послуг та обслуговування за умови забезпечення конкурентоспроможності та продуктивності праці, дотримання етики професійних взаємовідносин.

Підготовка кваліфікованих робітників здійснюється на базі корпусу №2 (вул. Б.Лепкого,4, м. Тернопіль), де обладнано 12 кабінетів,2 навчально-виробничі майстерні, 1 навчальний бар, 6 спеціалізованих лабораторій, у користуванні студенти мають 26 комп’ютерів, діють спеціалізовані лабораторії, навчальна станція технічного обслуговування, слюсарна майстерня.

До послуг студентів є комп'ютерні кабінети, які обладнані сучасною комп'ютерною технікою, навчально-практична майстерня редакційно-видавничих технологій, бібліотека і читальні зали (які знаходяться на території І корпусу Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола), спортивний зал, спортивні секції та інше.

Потужний потенціал становлять викладачі відділу, серед яких є магістри, методисти, старші викладачі, викладачі вищої категорії, їхні наукові праці, власні підручники, методична література знаходиться в повному розпорядженні студентів.

Робота педагогічного колективу спрямована на виховання особистості учня, формування національної свідомості, любові до рідної землі, прищеплення шанобливого ставлення до культури, звичаїв, традицій українського народу, утвердження принципів загальнолюдської моралі.

Особлива увага приділяється моральному, громадянському вихованню, пропаганді здорового способу життя.

У відділі ПТО проводяться заходи, які сприяють вихованню в учнів поваги до державної символіки, Конституції України, національної самосвідомості, формування наукового світогляду та творчого мислення. Щорічно на відділенні проводиться конкурс "Кращий за професією", різноманітні олімпіади, де студенти демонструють свої знання і уміння, переможці якого нагороджуються грамотами та цінними подарунками.

Наші випускники сьогодні працюють в ресторанах, барах, кафе, а також в готельних комплексах та підприємствах з обслуговуванням транспортних засобів , на посадах кухаря, бармена, офіціанта, помічником кухаря, слюсаря з ремонту автомобіля, водіями та інше.

Міжнародний проект «Через шлунок до спільної Європи без кордонів»: студенти Галицького коледжу навчали готувати страви української кухні друзів-іноземців

>>> ВІДЕО ПРОЕКТУ <<<

ЯКЩО ВИ МРІЄТЕ стати хорошим кваліфікованим робітником з даних професій, успішно оволодіти майстерністю кухаря, бармена, офіціанта або слюсаря з ремонту автомобіля чи водієм і займатися улюбленою справою, приходьте ми чекаємо на вас !

СТАНЬТЕ СТУДЕНТОМ ВІДДІЛУ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ.

СКАРБНИЦЯ ПОРАД ДЛЯ СТУДЕНТІВ…

Професійний етикет - є еталоном професіоналізму кухарів,барменів, офіціантів,слюсарів з ремонту автомобілів та водіїв…

  1. Пам’ятайте! Об’єктом Вашої праці є людина. Ваша діяльність відносяться до сфери послуг і Вам потрібно буде мати справу з людьми, з різноманітністю їх смаків, з різним настроєм.
  2. Професійна етика працівників ресторанного господарства та автотранспортного сервісу – це сукупність моральних норм, уявлень, суджень і критеріїв оцінок про норми і принципи поведінки працівників сфери обслуговування
  3. Ви повинні проявляти постійну чемність, привітність і доброзичливість до кожного відвідувача, пам’ятайте клієнт завжди правий, незважаючи на ситуацію.
  4. Ви повинні уважно вислуховувати всі претензії клієнтів автосервісу чи відвідувачів ресторанного бізнесу та брати їх помилки на себе, щоб уникнути конфліктів.
  5. Оцінюйте ситуацію, поведінку відвідувачів не тільки з своєї особистої позиції, а й ставте себе на місце відвідувача.
  6. Сприймайте відвідувача таким, який він є без спроби перевиховати, за винятком дітей до 10 років.
  7. Будьте скромним, не проявляйте свою особисту зацікавленість у великому замовленні.
  8. Будьте завжди зовні привабливим – слідкуйте за своїм спецодягом одягом, взуттям, зачіскою, мовою, манерою поведінки.
  9. Працюйте впевнено. В процесі роботи Ваші рухи повинні бути стриманими і красивими. Культура спілкування – це не тільки знання мови, але й уміння користуватися інтонацією, паузами, мімікою, жестами тощо.
  10. Мовний етикет – це складова частина культури спілкування. Уміло використовуйте різні типи мовного етикету:
  • Звернення: «Пан», «Пані», «Добродію» тощо.
  • Привітання: «Добрий день!», «Я Вас вітаю» та інші.
  • Прохання: «Прошу, будь-ласка», «Можна Вас потурбувати» та інші.
  • Порада, пропозиція: « Я Вам пропоную», «Дозвольте запропонувати» та інші.
  • Згода, незгода: «Добре», «Я це зроблю із замовленням», «Мені жаль, але я не можу виконати Ваше прохання» та інші.
  • Поздоровлення: «Прийміть мої витання», «З святом», «Поздоровляю Вас з ювілеєм» та інші.
  • Подяка: «Дякую, «Спасибі», «Завжди Вам раді» та інші.
  • Комплімент: «Ви чуйна людина», «У Вас чарівна наречена» та інші.
  • Вибачення: «Вибачте», «Прошу, не сердитись на мене», «Я винний» та інші.
  • Прощання: «До побачення», «Всього доброго», «Заходьте до нас ще» та інші.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Ці поради вам пригодяться в реальній вашій діяльності

СКРИНЬКА КМІТЛИВОГО СТУДЕНТА

Думка в голос.

Навчаючись у Галицькому коледжі імені В’ячеслава Чорновола ,я зрозумів,що моя професія, кухар є дуже цікавою та популярною на сьогоднішній день. Адже , я зміг реалізувати себе як особистість.

Отримуючи знання і вміння на уроках ,я отримав певний досвід,який допоміг мені знайти себе.

Проходячи практику в кафе «Кафедра», мені запропонували залишитися на роботі. Саме це відіграло чи малу роль в моєму житті, адже я на сьогоднішній день маю роботу, що є немало важно на сьогоднішній день, а саме головне – я виконую свою улюблену справу і навіть встиг відчути себе професійним кухарем, даючи інтерв’ю в газету, рекламуючи одну із смаколиків нашого кафе.

Майбутнім абітурієнтам Галицького коледжу та сьогоднішнім учням відділу ПТО по професії «Кухар, офіціант, бармен» хочу побажати уважно та наполегливо вчитись, прислухатись до порад викладачів та майстрів виробничого навчання. Творчо працюйте на практичних заняттях та виробничій практиці, втілюйте в реальність свої знання, вміння та навики.

Ковдрин Назар
Випускник групи А0-31

Думка в голос.

Навчаючись у Галицькому коледжі імені В’ячеслава Чорновола ,я зрозуміла,що моя професія, кухар є дуже цікавою та популярною на сьогоднішній день. Адже , я змогла реалізувати себе як особистість.

Отримуючи знання і вміння на уроках ,я отримала певний досвід,який допоміг мені знайти себе.

Проходячи практику в ресторані «Старий млин» ,мені запропонували залишитися на роботі. Саме це відіграло чи малу роль в моєму житті, адже я на сьогоднішній день маю роботу, що є немало важно на сьогоднішній день,а саме головне –я виконую свою улюблену справу.

Майбутнім абітурієнтам Галицького коледжу та сьогоднішнім учням відділу ПТО по професії «Кухар ,офіціант ,бармен» хочу побажати уважно та наполегливо вчитись, прислухатись до порад викладачів та майстрів виробничого навчання. Творчо працюйте на практичних заняттях та виробничій практиці, втілюйте в реальність свої знання, вміння та навики.

Віка Бригідир
Випускниця групи 0-32

Події:

Коментарі: