Для осіб з порушенням зору
-->

Студенти та викладачі коледжу долучилися до святкування Дня захисту дітей

Цьогоріч День захисту дітей святкували в парку ім. Тараса Шевченка. Викладачі та студенти Галицького коледжу продемонстрували свої роботи, провели різноманітні майстер-класи, конкурси та змагання.Усім охочим дітям робили зачіски, аквагрим та вчили розмальовувати пряники.

—Мені сподобалось, що є різні змагання і за це дають призи, можна помалювати, сфотографуватися. Тут дуже весело, – ділиться враженнями Марта.

Директорка Галицького коледжу Марія Баб’юк переконана, що захід вдався, і такі святкування потрібно проводити навіть попри карантин.

—Ми хотіли показати свій навчальний заклад, професії, які в нас є, провести цікаві майстер-класи для того, щоб зацікавити дітей.

Міський голова Тернополя Сергій Надал розповідає, що мета таких заходів — об’єднати зусилля для того, щоб разом показати можливості для розвитку дітей у нашому місті, побачити нові таланти і допомогти їх проявити.

— Приємно те, що програма не лише святкова, а наповнена багатьма цікавими пізнавальними заходами. Я думаю більшість діток можуть для себе багато чого побачити нового, – каже Сергій Надал.

Окрім розваг дітей та їх батьків вчили надавати першу медичну допомогу, знайомили з поліцією та пожежно-рятувальною службою Тернопільщини.

— Дуже важливо, щоб діти розуміли, що вони мають права, обов’язки, мають свій захист. Є окремі категорії дітей, які потребують цього захисту більше, ніж хто інший. Тому власне ми поєднали різні локації представників суб’єктів, з якими взаємодіє міська рада. Це і поліція, патрульна поліція, ювенальна поліція, охоронна поліція, центр соціального захисту. Різні навчальні заклади, які допомагають організовувати заходи-розваги для дітей, — розповідає начальниця управління сім’ї та молодіжної політики та захисту дітей ТМР Христина Білінська.

Нагадаємо, що кожного року 1 червня відбуваються заходи до Міжнародного дня захисту дітей. Цьогоріч тернополяни мали нагоду святкувати офлайн.

Над матеріалом працювали
студентки Вб-11
Владислава Капітан
і Вікторія Онищук

Фото Романа Гандзія